Anamaria Vasile

Acest tânăr face o scamatorie şi dispare din faţa papagalului

După celebrul „Ice Bucket Challenge”, care a făcut mari furori pe internet, în acest an o nouă provocare capătă tot mai mult teren.

De această dată în centrul atenţiei sunt chiar animalele de companie, în special patrupezii. Acest videoclip ne dovedeşte însă faptul că nici simpaticii papagali nu fac excepţie de la regulă.

În ultima perioadă pe internet au fost postate tot mai multe filmuleţe în care stăpânii le fac patrupezilor farse de zile mari.

După ce se ascund în spatele unei pături, aceştia în cele din urmă sdispar, lăsându-şi câinii într-o confuzie totală. Reacţiile patrupezilor sunt atât de diverse, fiecare în aparte aducându-ne zâmbetul pe buze.

Georgiana Iacomi şi Sârbu Cătălin au dus însă această provocare la un cu totul alt nivel.

Cel care avea să fie păcălit de această dată era chiar Angel, papagalul lor drag din specia cacadu. După ce bărbatul mişca energic o pătură, dispare într-o altă cameră şi cu toţii aşteaptă nerăbdători să vadă care va fi reacţia păsării.

Dispariţia stăpânului său îi provoacă instantaneu o stare de nelinişte papagalului. Acesta începe să ţipe din toţi rărunchii, sperând astfel că şi cei din jurul său se vor alarma în legătură cu lipsa bărbatului.

El nu se linişteşte decât în momentul în care lucrurile revin la normal, tânărul întorcându-se în cameră, impresionat de reacţia papagalului său.

Papagalii din specia Blue-Eyed Cockatoo (Cacatua Ophthalmica) este o specie de păsări originară din New Britain, Papua Noua Guinee, acolo unde s-a răspândit în întreg ecosistemul.

Populaţia existentă a acestui papagal se estimează la aproximativ 10000 de indivizi maturi, ceea ce înseamnă aproape 15000 de indivizi în total.

Ca şi trend în ceea ce priveşte declinul acestei specii, Buchanan a calculat rata de modificare a acestei specii în New Britain, în mare parte datorate intervenţiei umane.

Acesta a descoperit o scădere de aproximativ 35% din totalul populaţiei actuale, în decursul următoarelor trei generaţii. Habitatul natural al acestei specii este în pădurile tropicale aflate la o altitudine de până în 1000 m.

Deşi acum se găseşte şi în pădurile degradate sau în grădinile oamenilor, în general aceşti papagali trăiesc în pădurile intacte formate din copaci mari, cu destul loc pentru a-şi face cuibul.

Chiar dacă acest papagal se găseşte peste tot în insulele în care îşi are originile, specia de papagali Blue-Eyed Cockatoo se află într-o situaţie precară din cauza defrişărilor masive ale pădurilor tropicale, precum şi din cauza extinderii suprafeţelor agricole (în special s-au înlcouit pădurile tropicale cu culturi de nuci de cocos şi plantaţii de palmieri).