Anamaria Vasile

Un motociclist Roman a devenit vedeta in presa internationala dupa un gest demn de tot respectul nostru!

Daca este sa fim putin realisti nu ne costa nimic ca sa fim oameni, si sa ne ajutam aproapele atunci cand are nevoie de noi. Insa din pacate nu foarte multe persoane fac acest lucru, iar atunci cand cineva le cere ajutorul prefera sa se faca ca au treaba sau ca nu pot sa ii ajute.

Insa se pare ca mai exista si oameni care fara ca nimeni sa le ceara iti ofera ajutorul si nu iti cer nimic in schimbul acestuia.

Spre exemplu motociclistul din clipul postat mai jos: A observat un barbat care a pierdut autobuzul in ultima clipa, si stiind ca acesta vine extrem de greu s-a oferit sa il duca pana in urmatoarea statie.

Insa se pare ca nici de aceasta data barbatul nu a reusit sa prinda autobuzul asa ca mototciclistul l-a luat din nou si a mers pana la urmatoarea statie unde barbatul a reusit sa prinda autobuzul.

Un caz asemanator – Motociclist de nota 10 la Ploiești. Un om și un gest cât toată normalitatea care ne lipsește

Câteva secunde de imagini au fost surprinse pe Bulevardul Independenței din Ploiești, acolo unde un motociclist a oprit pentru a face un gest demn de tot respectul.

Momentul a fost înregistrat de un șofer, aflat în trecere, la fel de impresionat de cele văzute. Motociclistul a oprit în apropiere de trecere, a coborât de pe motor și a ajutat o bătrână care traversa cu dificultate, sprijinindu-se într-un cadru metalic.

Imaginile ne-au fost imediat trimise de mai mulți motociliști, cu mențiunea că nu toți sunt la fel, unii dintre ei supărați pe imaginea pe care susțin că presa le-a făcut-o.

Pentru a nu exista dubii, nu toți motocicliștii sunt la fel, așa cum nici pietonii sau șoferii nu sunt. Pentru noi, în astfel de situații, nu există cuvântul TOȚI, din respect pentru cei care știu să… respecte. Din fericire, considerăm că cei normali, cu bun simț, sunt majoritari. Și pentru a nu pica în capcana generalizării, felicitările îi sunt adresate exclusiv acestui motociclist, nu tuturor.

Suntem de părere că respectul se câștigă prin ceea ce facem fiecare în parte, iar astfel de gesturi vor ajunge să țină de domeniul firescului, nu al senzaționalului. Deocamdată, pentru motociclistul din imagini: RESPECT MAXIM!