Anamaria Vasile

Așa arată durerea! Cu ce a rămas Simona după ce l-a înmormântat pe Mihai Constantinescu

Mai palidă ca niciodată, cu o privire care fugea, invariabil, la nașa ei de căsătorie, Simona, soția lui Mihai Constantinescu părea împietrită de durere. Nu mai avea nici lacrimi, nu mai avea nici puterea să vorbească, ci se uita doar la sicriul închis al marelui artist stins din viață.

”E prea greu”, a încercat să spună Simona, soția lui Mihai Constantinescu. ”Mihai a fost un om minunat, cu un suflet de copil…”, a mai spus Simona Secrier, soția regretatului artist. Vorbea încet, fără vlagă, dar, surprinzător, mâinile strângeau cu putere ceva. Decorația primită de la președintele României, Klaus Johannis, de Mihai Constantinescu, primită post-mortem. O strângea, spasmodic, fără încetare, de ore în șir, avea deja urme în palmă de la ea, dar nu se putea desprinde de ea. E ultimul lucru care i-a aparținut soțului pe care l-a iubit ca pe lumina ochilor ei, acum înlăcrimați…

Decorația o ținea în mână și o strângea încă de la slujba de înmormântare și părea să fie pentru Simona obiectul de care nu se putea despărți. O primise chiar înainte de slujba de înmormântare din mâinile gărzii de onoare care l-a condus pe Mihai Constantinescu pe ultimul drum…

De ce Mihai Constantinescu a avut sicriul închis
”Mihai a fost îmbrăcat în costum. Negru. Dar normal că am decis să fie închis sicriul… Vă dați seama, după aproape șase luni de comă, cu puține momente în care a fost conștient, momente care ne-au dat speranțe, Mihai mai era doar o umbră a ceea ce a fost”, ne-a spus nașa lui Mihai Constantinesuc și a Simonei, Marilena Adam.

Mihai Constantinescu, găsit de soția lui după ce a făcut stop cardio-respirator

În vârstă de 73 de ani, Mihai Constantinescu a făcut un stop cardiac în seara de 13 mai, iar cea care l-a găsit inconștient în propria casă este partenera lui de viață. De altfel, Simona Secrier a fost cea care a sunat la 112 și a chemat de urgență o ambulanță pentru el. În cursul nopții de 13 spre 14 mai, cântărețul a mai suferit două stopuri cardiace și a fost salvat de medici.