Anamaria Vasile

Simon îl opreşte pe acest concurent pentru a-i da o provocare „imposibilă”. Revenirea lui uimeşte întreaga sală

Concursurile de talente adună de fiecare dată un număr uriaş de oameni care îşi doresc să guste celebritatea, fie ea chiar şi pentru un moment.

Majoritatea concurenţilor urcă pe scenă încrezători în forţele proprii, însă nu întotdeauna lucrurile merg aşa cum şi-ar dori. Pentru Daniel Emmet, un nativ din Rochester, cunoscutul Simon Cowell a avut cu totul alte planuri, lucru care iniţial l-a descumpănit pe tânăr. Ce a urmat însă este legendar!

Interpretul de muzică clasică, Daniel Emmet, a crezut că va trece cu uşurinţă de audiţiile consacratului concurs „America’s Got Talent”.

Dar după cum s-a văzut pe data de 19 iunie, Simon Cowell a avut altceva în minte pentru acest tânăr de numai 25 de ani, care intenţiona să interpreteze o melodie originală ce reprezenta un mashup de operă şi pop. Abia începuse să cânte această melodie, când Simon Cowell l-a redus la tăcere pentru a-i cere să interpreteze un alt cântec, calificând prima alegere ca fiind plictisitoare.

Când Emmet a recunoscut că nu venise pregătit cu o melodie de rezervă, Cowell a rămas uimit. El l-a trimis de pe scenă şi i-a dat doar o oră pentru a învăţa un alt cântec care aparţinea trupei „Il Divo”, „Passera”. Vizibil emoţionat, dar la fel de hotărât că prima oară, tânărul s-a întors în 60 de minute pentru a profita de şansa oferită.

Diferenţa dintre cele două cântece a fost surprinzătoare. În timp ce ambele au fost interpretate în italiană, Emmet a reuşit să îi ofere o doză mult mai mare de pasiune şi forţă celui de-al doilea.

Poate tocmai faptul că totul era atât de nou pentru el i-a oferit o libertate mult mai mare în interpretarea sa. Când şi-a încheiat momentul, toţi cei patru juraţi s-au ridicat în picioare pentru a-şi arăta astfel aprecierea faţă de talentul său. Mel B, Heidi Klum şi Howie Mandel au recunoscut fără nicio reţinere că decizia lui Simon Cowell a fost una justă.