Anamaria Vasile

Au început să cânte o piesă hip hop în metrou

Este ceva obişnuit ca grupuri de tineri talentaţi să cânte în metrou pentru a strănge nişte bani.

Asta s-a întâmplat şi în Barcelona, când aceşti tineri au început să cănte şi chiar lângă ei se afla un cuplu în vârstă.

Domnul s-a ridicat şi le-a dat câţiva bănuţi, iar apoi şi-a invitat soţia la dans.

Aceasta a refuzat şi şi-a găsit o altă parteneră, mai tânără. Soţia nu a putut sta deoparte şi s-a ridicat şi ea la dans, în căutarea unui partener.

De la 17 ani, timp de doi ani si jumatate, Ed Sheeran a trait pe strazi, dormind cateva nopti si in apropiere de Palatul Buckingham din Londra. Acum, la 23 de ani, a devenit o vedeta internationala, cu o avere estimata la peste 8 milioane de euro.

Cel mai recent album al sau, intitulat „X”, a ajuns in fruntea topurilor muzicale de dincolo de Atlantic, in Statele Unite.

Cand Ed Sheeran a cantat in fata a mii de fani adunati la Palatul Buckingham cu ocazia jubileului de diamant al reginei Marii Britanii, intr-un mod ciudat poate spune ca s-a simtit aproape ca acasa, potrivit Daily Mail.

„Era o arcada in afara Palatului Buckingham pe unde trecea o conducta de incalzire si mi-am petrecut mai multe nopti acolo. Este locul unde am scris cantecul ‘Homeless’, si versurile ‘Nu este o noapte fara adapost pentru mine, eu sunt acasa, doar mai putin acasa decat as vrea sa fiu'”, a declarat artistul britanic.

La 16 ani, cantaretul s-a mutat din Suffolk la Londra in 2007 pentru a studia la Colegiul de Muzica. Dar cand cursurile s-au terminat, el nu a mai avut bani sa-si plateasca chiria si a trebuit sa dea concerte in aer liber si sa-si vanda CD-urile pe strada pentru a supravietui.

El si-a petrecut urmatorii doi ani si jumatate dormind in metrou din Londra sau pe o canapea in casele celor inscrisi in programul „sofa surfing”.

„Nu am avut unde sa locuiesc pentru o buna parte din anul 2008 si in 2009 si 2010, dar am facut intr-un fel ca totul sa mearga”, a spus Ed Sheeran.

Sheeran a scris hit-uri si pentru alti artisti, precum formatia One Direction si Taylor Swift.

Dezvaluirile despre stilul sau de viata de acum cativa ani le-a facut intr-o carte intitulata „A Visual Journey” („O calatorie vizuala”, n.red.).