Anamaria Vasile

Dansul MIRILOR a fost de neuitat!

Dansul mirilor este probabil cel mai frumos si emotionant moment al serii, ocazia voastra de a straluci si de a impartasi cu toti cei dragi sentimentele voastre.

O melodie de suflet, voi doi, sute de priviri atintite asupra voastra si un dans care sa transmita tuturor o parte din emotiile si povestea voastra.

Fie ca alegerea primului dans se indreapta spre elegantul vals vienez sau spre un tango pasional, dansul mirilor trebuie sa reflecte din plin personalitatea voastra.

Ca in orice alt domeniu, si in dans cheia reusitei este data de exercitiu si dedicare. Daca va doriti ca miscarile voastre sa fie naturale, iar dansul vostru sa transmita emotie trebuie sa alocati timp pentru repetitie.

Doar exersand in timpul pe care il aveti disponibil intre sedinte, miscarile invatate la sedinta anterioara va vor intra in reflex, capatand naturalete si cursivitate.

In acest fel veti putea folosi la maximum sedintele de dans pe care le aveti la dispozitie, permitand instructorului sa lucreze cu voi noi pasi de dificulatate sporita si detalii legate de estetica dansului care sa ajute sa dati eleganta dansului.

Despre dansul mirilor

Dansul mirilor reprezintă, înainte de toate, o alegere personală: unele cupluri preferă un dans tradițional, altele aleg ritmuri pline de antren.

Nu există o rețetă valabilă pentru fiecare petrecere de nuntă, dar un element comun tot putem observa: melodia aleasă ascunde întotdeauna o poveste doar de miri știută.

Ce semnificație are dansul mirilor

În engleză, nu i se spune dansul mirilor, ci first dance (primul dans), asta pentru că ideea de a declara deschisă o petrecere sau o gală, prin intermediul unui dans în doi, nu a apărut în cadrul nunților, ci în contextul balurilor de odinioară.

Primul dans era executat de gazde sau de invitații cu cea mai înaltă poziție socială – de exemplu, membrii casei regale. Ideea a fost preluată în cadrul petrecerilor de nuntă, în special în Europa și America de Nord.

Spre deosebire de baluri, mult mai formale și cu un set de dansuri prestabilit (menuet, cadril, vals), nunțile permit o mai mare varietate, cu toate că valsul rămâne alegerea cea mai frecventă.

Dansul mirilor este o ceremonie simbolică, el creează o legătură specială între cei doi parteneri și le reamintește invitaților că nunta este o celebrare a iubirii.

Cele mai populare stiluri pentru dansul mirilor

În ultimii ani, dansul mirilor a luat forme tot mai puțin convenționale, ajungându-se până la organizarea de flashmob-uri sau coregrafii menite să distreze invitații.

Unele au devenit virale pe internet, spre deliciul mirilor și, desigur, al internauților.

Și totuși, nimic nu este mai romantic decât un dans clasic în doi. Când spunem clasic, nu ne gândim doar la vals, cu toate că este primul dans de pe listă, ci și la alte stiluri tradiționale: blues, tango și chiar dansurile latino.