Anamaria Vasile

Avea un viitor asigurat, dar a sfârșit pe străzi. Povestea sfâșietoare a cerșetorului cu facultate

Laurențiu a absolvit Politehnica din București, iar acum este cerșetor pe străzi. Bărbatul de 44 de ani are o poveste cutremurătoare, care este virală pe Facebook, acolo unde mulți s-au mobilizat să îl ajute. Laurențiu spune că a decăzut de când l-a părăsit soția și l-a cuprins și patima băuturii. Una dintre dorințele lui este să se tundă și să se bărbierească.

 Apel la umanitate 
Vin de pe strada Ion Campineanu, unde, pe treptele unei scari, aproape de iesirea spre Intercontinental, am intalnit un OM.
Il vad cu privirea trista si cu o caserola de ciorba in mana. Gandul ii e departe si il sperii cand ma apropii de el. Varsa ciorba si isi cere mii de scuze, crezand ca m-a stropit. Imi spune: 
“Pot sa va pun o intrebare? 
Eu cum ies din asta?”

El este Laurentiu, absolvent la Politehnica -Aerospatiala. Are 44 de ani. Povesteste ca a fost un copil sarac si i-a placut sa invete. Imi spune cu rusine ca facultatea trebuia sa fie 5 ani, dar el a terminat in 6. Pana acum un an a lucrat ca inginer si i-a mers foarte bine (M-a rugat daca poate intra pe gmail si mi-a arat poza cu el de cand era bine). 
De un an sta pe strazi, e dezamagit ca, de cand l-a lasat sotia l-a cuprins si patima bauturii. 
Azi a ales sa dea banii pe o ciorba calda in loc de orice altceva. Isi doreste mult macar sa se tunda si sa se barbiereasca.
M-a rugat sa ii dau voie sa sune pe cineva si a dat pe speaker. Era Mamina, cum ii spune el. L-a recunoscut imediat si l-a intrebat “Ce faci, Laur mami? Ti-a fost frig azi-noapte?” Ea nu il poate ajuta, sta departe si tatal lui nu vrea sa-l primeasca. Ea il roaga sa mearga la un spital, sa aiba cineva grija de el. Dar el imi spune mereu “Cum Dumnezeu ies eu din asta?”

Daca poate cineva sa-l ajute cu ceva, il gasiti pe aceeasi strada astazi. Nu mai are telefon, i l-au furat cand dormea.

Dar din dar se face Rai! 🙏“, este mesajul care a devenit viral pe rețelele de socializare.

Laurențiu spune că a decăzut de când l-a părăsit soția și l-a cuprins și patima băuturii. Una dintre dorințele lui este să se tundă și să se bărbierească.