Anamaria Vasile

Balsamul de rufe e periculos – ne otrăveşte zilnic şi nici măcar nu suntem conştienţi de acest lucru

Atunci când ieșim în oraș ne dorim să arătăm cât mai bine ca să ne simțim pe măsură, dar și ca să lăsăm cea mai bună impresie în fața oamenilor cu care interacționăm pe parcursul activităților noastre.

Femeile se machiază, bărbații își lustruiesc pantofii și nu numai. Felul cum arată hainele pe care le alegem are un impact la fel de mare pentru imaginea noastră de ansamblu.

De aceea trebuie să avem cât mai multă grijă de ele. În primul rând acestea trebuie spălate temeinic pentru un efect garantat.

Doar că pe de altă parte, trebuie să avem grijă la produsele pe care le folosim în acest sens. Pentru că o mare parte dintre ele ne pot pune sănătatea în pericol.

De exemplu acesta este și cazul balsamului de rufe. Foarte mulți oameni obișnuiesc să îl folosească pentru că dă un plus de prospețime hainelor sau lenjeriile de corp și de pat.

Doar că singura remarcă este aceea că balsamul pentru rufe nu ne este doar de ajutor. Acesta conține o serie de substanțe toxice foarte dăunătoare pentru pielea noastră, dar și pentru organism în general.

Da, într-adevăr, toate reclamele făcute pentru acest gen de produs sunt foarte bine organizate și ne invită să cumpărăm produsele și ne garantează doar efecte pozitive.

Însă lucrurile nu stau chiar așa. Trebuie să fim conștienți de influența acestui produs asupra sănătății noastre, mai ales a copiilor noștri.

Substanțele din componența balsamurilor de rufe pătrund în pielea noastră și ajung în interiorul organismului nostru prin inhalare.

la fel de dăunător pentru noi este și parfumul care se găsește în cantități considerabile. Aromele conțin o mulțime de substanțe toxice care sunt practic imposibil de eliminat din haine.

Diferite parfumuri durează timp diferiți pe diferite țesături. Ele pot fi influențate de temperaturile la care ajung, de climă și de alți factori la fel de importanți.

Cu toate că au prețuri și respectiv calități diferite, aproape toate balsamurile pentru rufe conțin unele și aceleași substanțe periculoase, care trebuie măcar reduce pe cât posibil, dacă nu chiar evvitat complet.

Alfaterpinol- substanță toxică ce provoacă amețeli, dureri de cap, poftă mare de mâncare și chiar pierderi de memorie.

Acetatul de benzil- substanță care este strâns legată de apariția cancerului de pancreas. De asemenea, în stare de vapor, această substanță îți atacă ochii, căile respiratorii. Se mai absoarbbe și prin piele.

Linalool provoacă probleme la nivelul mușchilor și face ca respirația să devină mai dificilă.

Judecând după toate aceste detalii, cel mai bine ar fi să îți faci tu balsamuri acasă.