Anamaria Vasile

Produse alimentare care te vor face mai frumos – atât de interior, cât și pe exterior

Știm că avem nevoie de anumite produse alimentare pentru a ne face mai frumoși pe interior, dar această situație se aplică și pentru exterior. Unele dintre acestea sunt mâncăruri extraordinare care ne aduc multe beneficii. O dietă sănătoasă ajută la funcționarea proprice a organelor și a mușchilor.

Aceste alimente nu ne ajută doar pentru menținerea sistemului imunitar, ci au și beneficii cosmetice. De la o piele strălucitoare la o stare de spirit mai bună, alimentele potrivite ne pot duce fizicul la alt nivel. Așadar, lasă deoparte crema împotriva ridurilor și umple-ți farfuria cu unele gustări delicioase și sănătoase!

1. Iaurtul grecesc simplu – acesta este plin de proteine și te va face să te simți mai plin pentru un timp lung. Asta înseamnă că nu vei mai fi tentat să alegi gustări nesănătoase care arată frumos, dar te îngrașă imediat. Iaurtul conține și aminoacizi care repară pielea și chiar reduc cercurile negre de sub ochi.

Mai mult, iaurtul ne ajută și în cazul uzului extern. Conține acid lactic care îndepărtează în mod natural celulele moarte ale pielii. Încearcă să pui un strat gros de iaurt pe față și să-l lași să stea timp de zece minute.

2. Pepene roșu – acest preferat al verii este plin de licopen – un component antioxidant care oferă pepenelui și roșiilor culoarea roție și ajută pielea împotriva razelor UV. Cercetătorii cred că pepenele roșu conține cu 40% mai mult licopen decât roșiile, echivalentul al unui produs SPF 3, așa că folosește-l pentru a ajuta (nu înlocui) doza zilnică de loțiune solară.

3. Brocoli – plănuiești să ai o întâlnire romantică cu o persoană nouă? Consumă niște brocoli cu o zi în urmă, pentru că această legumă verde este plină de antioxidanți ca vitamina C care ajută la circulația sângelui. Din momentul în care sângele tău se pune în mișcare, îți stimulează toate simțurile! Nu-ți plac lucrurile verzi? Încearcă să consumi niște căpșuni!

4. Somon – acest pește ae multe beneficii – omega 3 care ne menține părul strălucitor și pielea suplă, prevenind ridurile să se formeze, dar ne ajută și cu starea de spirit, în timp ce vitamina D ne ajută cu sănătatea oaselor și a dinților. Conține seleniu care asistă pielea împotriva razelor UV.

5. Nucile – dacă nu ești un mare fan al peștelui, poți încerca să consumi nuci. Acestea ajută atât în cazul ridurilor, cât și în cazul unghiilor subțiri, o problemă cu care multe femei se confruntă. Soluția vine de la biotină, sau vitamina H sau B7. Înainte să optezi pentru un supliment de biotină, încearcă să consumi mai multe nuci.

6. Afine – poți arăta radiant dacă folosești mai multe dintre aceste fructe absolut delicioase. Afinele sunt pline de vitamina C și E (doi antioxidanți care lucrează împreună pentru a lumina pielea, pentru a o curăța de pete și a lupta împotriva daunelor radicalilor liberi), dar și de arbutină, un derivat natural al hidrochinonei care luminează pielea.

7. Citrice – vitamina C ne ajută mult, atât pe interior, cât și pe exterior. Ajută la întreținerea gingiilor, fundația unui zâmbet frumos. Vitamina C ajută corpul să producă colagen, țesutul care ajută pielea să fie elastică și fină. Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce mai puțin colagen, așa că vitamina C este cel mai bun prieten al nostru.