Anamaria Vasile

Bătaia nu e ruptă din rai. Totuși încă există cărți în care se dau lecții despre cum… să îți lovești copilul

Zilele trecute am dat peste o carte care efectiv m-a șocat. Imaginile le-am văzut pe internet, iar volumul se numește: „Secretele părintelui deplin”. Nu știu ce părinte deplin este acela care își bate copiii, dar eu cu siguranță nu sunt de acord cu un astfel de comportament.

Vă las și vouă imaginile și vă precizez anumite aspecte din carte.

Autoarea explică faptul că un copil sub 6 luni nu ar trebui lovit, pentru că nu înțelege de ce i se aplică corecția. Vă spun eu că nici un copil de 7 luni, nici unul de un an, doi sau chiar 10 ani, nu înțelege de ce este lovit de cineva care are trebui să îi ofere protecție și iubire. Bătaia din partea părinților vine contra intuiției copiilor, care le spune să aibă încredere deplină în mama și tata.

De asemenea, în carte sunt precizate tehnici prin care să bați copilul fără să lași urme. Incredibil! În loc să explice cum să educi tu, ca adult, un copil, te învață cum să nu îi lași urme după ce îl lovești.

Sunt de-a dreptul revoltată că astfel de cărți încă mai circulă și nu au fost interzise!

Totuși, trăim în vremuri cu atât de multă informație care să ne ajute să ne învățăm copilașii cu blândețe, există atâtea metode cercetate și documentate de psihologi, sunt atât de multe motive pentru care nu ar trebui să ne batem copiii…

Nu,  bătaia nu e ruptă din rai.

Da, există alternative.

Nu,  nu există, „nu ai ce să-i faci că nu înțelege”.

Îi poți explică. Cu blândețe și calm, cu exemple și cu multă răbdare.

Voi ce părere aveți despre această temă? Credeți că este în regulă că această carte să circule în continuare în rândul părinților?