Anamaria Vasile

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 ianuarie 2020

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 ianuarie 2020. Pe data de 29 ianuarie, este prăznuită „Aducerea moaștelor Sfântului Ignatie Teoforul”.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 ianuarie 2020. Sfântul Ignatie Teoforul a fost ucenici ai Sfântului Ioan Evanghelistul. Se crede că a fost hirotonit episcop de Sfântul Apostol Petru. Numele „Teoforul” înseamnă „purtător de Dumnezeu”. Potrivit tradiţiei ar fi fost copilul pe care Hristos l-a luat în braţe pentru a-l arăta ucenicilor Săi ca model de smerenie (Matei 18, 2-4), scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 ianuarie 2020. A suferit moarte martirică la Roma, în timpul domniei împăratului Traian (98-117). A fost arestat, împreună cu alţi creştini, în timpul persecuţiei din Antiohia şi pedepsit cu moartea: „Lăsaţi-mă să fiu mâncare fiarelor, prin care pot dobândi pe Dumnezeu. Sunt grâu al lui Dumnezeu şi sunt măcinat de dinţii fiarelor, ca să fiu pâine curată a lui Hristos”.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 ianuarie 2020. Câţiva creştini au adunat rămăşiţele sale din amfiteatrul de la Roma şi le-au adus la Antiohia.