Anamaria Vasile

Calitatile si defectele Berbecului

Calități:

Încapatânat si intreprinzator, nativul Berbec îsi urmeaza propriul drum; poate fi chiar îndaratnic. Un Berbec autentic este vioi, întreprinzator si plin de entuziasm pentru tot ce e nou. Cutezator, deseori naiv, e plin de idei, are initiativa si trece imediat la actiune, pentru ca vrea totul cât mai repede.

Nativul Berbec se simte în largul sau în situatii clare, nu-i plac ocolisurile si ambiguitatile. Decide fara drept de apel, este foarte rational, vrea si poate conduce. Are aptitudini tehnice si practice.

Sunt persoane amuzante, pline de energie și nu te poți plictisi cu ele!

Vor mereu să descopere locuri noi, să cunoască oameni, fiind foarte sociabili din fire. Le place să fie lideri și de multe ori au acest rol, datorită personalității lor foarte puternice.

Nu suportă să bată pasul pe loc, de aceea, sunt persoane care vor să evolueze și să se dezvolte în permanență pe orice plan al vieții. Berbecii sunt independenți, spontani, entuziaști, competitive și sentimentali.

Defecte:

Sunt extrem de încăpățânați, egoiști, vor să se afle în centrul atenției și fac tot posibilul s-o obțină. Se înfurie des și sunt impulsivi, mai ales dacă nu obțin ceea ce doresc. Nu țin cont de ideile celor din jur, mai ales dacă au luat deja o hotărâre, impulsivitatea îi împinge să facă lucruri pe care le regretă mai târziu.

Fidelitatea este o problemă pentru nativii Berbec; de aceea este greu să rămână lângă un singur partener toată viața, tocmai pentru că se plictisesc și caută tot timpul altceva. Pot fi și aroganți, duri, capricioși, egoiști și impulsivi.

Aspectul negativ al zodiei Berbec este excesul de zel, care poate deveni daunator. Nativul Berbec poate fi brutal, furios, certaret. Este un subaltern nerabdator, recalcitrant si incomod, care începe multe lucrari dar nu le termina. Daca nu-si poate stapâni impulsurile, nativul Berbec se poate lasa târât în aventuri riscante.