Anamaria Vasile

Cand au vazut cum danseaza aceasta profesoara de sport, toti au scos telefoanele mobile sa filmeze

Dansul iti ofera o multime de beneficii. Nu numai ca te vei simti mai bine din punct de vedere fizic, dar vei invata cat de mult inseamna controlul emotiilor si expresivitatea corpului.

Pe Wilmark il cunoasteti ca membru in juriul concursului „Dansez pentru tine”, dar si ca realizator al emisiunii „Latino Party” la InfoPro. „Micutul Will”, care are propria scoala de dans, spune ca majoritatea celor care frecventeaza aceste cursuri o fac pentru a se destinde si a uita de nebunia de peste zi.

O multime de beneficii

Cursurile de dans sunt o alternativa buna pentru cei care vor sa faca miscare, dar nu vor sa se duca la sala.

Mai mult decat atat, dansul reprezinta o metoda de relaxare, de a invata sa te coordonezi mai bine cu partenerul – cu care poti sa vii de-acasa sau pe care poti sa-l cunosti acolo.

„Dansul este o arta, dar si o metoda de a face sport, un sport care implica mult suflet. Practicandu-l, corpul va incepe sa capete miscari elegante, armonioase”, spune Wilmark. In felul acesta insa te imbogatesti si spiritual.

„Orice tip de dans are o istorie aparte, o muzica specifica si reguli clare in practicarea lui.

Si, nu in ultimul rand, dansul reprezinta distractie. E o nebunie pe care ne-o putem permite si de care nu te poti satura”, adauga DJ-ul InfoPro.Inainte de a decide unde vrei sa faci cursurile, alege stilul de dans care ti se potriveste.

Intereseaza-te ce implica acesta pentru ca alegerea potrivita este cheia pentru a te simti bine de fiecare data cand te duci la curs. „Inainte de a te inscrie nu trebuie sa stii decat ce stil dans vei invata. De restul se ocupa instructorii.

Mie imi place sa ma implic personal in predare la scoala mea de dans si urmaresc sa fac, din cand in cand, lectii de istorie a muzicii salsa, de ascultare a instrumentelor specifice acestui stil de muzica”, completeaza el. Pregatirea pentru cursUn curs de dans dureaza intre o ora si o ora si jumatate.

De fiecare data se incepe cu incalzirea si apoi cu repetarea pasilor deja invatati. Wilmark spune ca la fiecare ora trebuie sa iei cu tine buna dispozitie, incredere si un echipament de dans comod. „Preferabil pentru fete sunt sandalele de dans, insa orice aluneca cat de cat si este confortabil va va permite sa faceti orice miscare in cadrul cursului”, adauga acesta. AVANTAJE