Anamaria Vasile

Cataplasmele cu ghimbir – ajută la ameliorarea durerilor de spate, reumatism și inflamații

De obicei se consideră că probleme cu oasele au doar oameni de o anumită vârstă. Cel mai des, mai ales înaite, se confruntau cei trecuți de 50 de ani și ei aveau nevoie de tratamente prescrise de medici combinate cu variante naturiste.

Acestea păreau să fie chiar eficiente și să ajute foarte mulți oameni. Doar că, odată cu trecerea timpului, durerea de oase a pătruns în viețile mai multor oameni, de vârste mult prea fragede.

Am ajuns să vedem în zilele noastre cum oameni de doar 30 de ani se plâng de dureri de spate și nu numai. În aceste situații se ajunge din cauza modului nesănătos de viață.

Și dacă acum lucrurile stau așa pentru cei tineri, care va mai fi viața lor peste alți 30 de ani, adică la 60, atunci când sunt normale aceste dureri? Dacă vrei să te bucuri pentru cât mai mult timp posibil de un sistem osos perfect sănătos, ai o mulțime de soluții la îndemână.

Ghimbirul este una dintre soluțiile la care poți să apelezi atunci când vrei să îți tratezi durerile de oase repede eficient și cu cât mai puțini bani. Cataplasmele cu ghimbir te vor ajuta să-ți ameliorezi sterile de rău încă de la primele sale utilizări.

Acest lucru va fi posibil datorită substanțelor active din componența lui. Au fost și oameni care nu crezut că un simplu produs precum este ghimbirul are puteri atât de mari, dar nu au putut să-i conteste eficiența.

Acest tratament ajută și la reducere durerilor de spate, pentru reumatism, inflamații sau boli cronice. Folosit mai des, poate să aibă beneficia inclusive pentru pietrele de la rinichi sau de fiere.

Dacă vrei să testezi acest tratament pregătește câteva ingrediente pentru obținerea cataplasmei. Vei avea nevoie de 1 litru de apă, 120 de grame de rădăcină de ghimbir proaspăt, o cratiță, o răzătoare, prosop, pungă de bumbac, mănuși de cauciuc.

Umple cratița cu apă și după aceea pune-o la foc pentru câteva minute. Înainte să dai ghimbirul prin răzătoare, pune-ți mănușile. După ce ai ras rădăcina de ghimbir, pune-o în punga de bumbac.

Leag-o foarte bine la gură și gata, ai obținut punga. Stoarce lichidul din pungă direct în cratiță și când aceasta este scursă foarte bine, pune-o și pe ea în vas.

După câteva minute poți să oprești focul aragazului. Scoate punga din cratiță și mai stoarce-o puțin. Acum ai aproximativ un litru de lichid. Ia un prosop din bumbac și bag-l în vas, scurge-l și pe el și după aceea aplică-l pe zona care te doare. Procedează exact la fel cu un alt prosop.

Datorită acestui truc vei putea să obții mai multă căldură care nu se va risipi chiar așa ușor. După câteva minute, aplică din nou aceste două prosooape, pe rând, așa ca în primul caz.

Tot procedeul ar trebui să dureze între 5 și 30 de minute. Acest tratament va fi unul foarte eficient pentru că ghimbirul conține peste 400 de substanțe nutritive diferite.

Are un gust dulce și ușor iute, deci este benefic în mai multe direcții în același timp.