Din ce în ce mai multe persoane sunt diagnosticate cu probleme de tiroidă, fie că vorbim despre hipotiroidism sau despre hipertiroidism. Din păcate, ambele afecțiuni duc mai devreme sau mai târziu la acumularea kilogramelor în exces.
După ce se instalează boala în organism, sunt tot mai prezente și stresul zilnic, oboseala continuă și chiar depresia. Din cauza acestor schimbări suntem mult mai tentați să mâncăm mai mult și mai puțin organizat și pe de altă parte să renunțăm la a mai face în general exerciții fizice.
Înainte de diagnosticarea bolii propriu zise, pot să apară episoade de retenție de apă, balonare sau îngrășare fără un motiv concret. Din fericire pacienți are suferă de boli ale tiroidei pot să apeleze la niște schimbări care să le aducă o ameliorare a stării generale de sănătate.
Mișcarea zilnică poate fi un bun început. Majoritatea pacienților bolnativi de tiroidă vor recunoaște că dietele pe care le urmează, chiar dacă foarte responsabil, pur și simplu nu funcționează la un moment dat sau chiar deloc.
Pentru ei sunt recomandate exercițiile fizice care să dureze cel puțin 30 de minute sau cel mult 60 de minute în fiecare zi, mai ales dacă își doresc să și slăbească.
Dacă ai posibilitatea, axează-te doar pe un singur tip de exerceții fiice, mai exact pe cele care presupun folosirea greutăților. În acest fel vei reuși să îți întrești sistemul muscular.
Este greșită ideea că hipertiroidismul înseamnă automat pierderea bruscă în greutate. Acesta înseamnă de fapt o ardere accelerate a metabolismului.
În cazul multor pacienți însă nu este o condiție suficientă pentru a slăbi. Ba chiar din contra, lor li se face foame foarte des și respective mănâncă foarte des și foarte mult.
Dacă este depășită doza, atunci hipotiroidismul se transformă foarte ușor în hipertiroidism. Din acest motiv este foarte important ca bolnavii să urmeze cu strictele indicațiile venite de la medici.
Greutatea se poate modifica și din cauza medicamentelor folosite de bolnavi. Așa că dacă se observă o creștere bruscă în greutate, cel mai bine este să fie făcută o vizită la medic pentru modificare rețetei medicale.
O altă sursă de îngrășare mai este și terapia cu iod. Cel puțin acesta este cazul a peste 85% dintre pacienții care urmează această metodă. Dacă vrei să ai un metabolist care să funcționeze la capacitate mximă trebuie să continui sau chiar să începi să consumi apă.
Este recomandată doar apa plată, câte 2 litri în fiecare zi.După această schimbare vei simți la un moment dat cum se ard din ce în ce mai multe calorii. Acest sfat trebuie să fie urmat mai ales de cei care suferă de hipotiroidism, pentru că metabolismul lor este foarte lent.
Oamenii care suferă din cauza problemelor de glandă tiroidă trebuie să evite consumare sucuriloe în general, chiar dacă acestea sunt naturale. De asemenea, trebuie să fie folosite zilnic și fibrele. Pentru că așa vor exista trei mese pe zi, și caloriile se vor arde cu siguranță.
Acestea sunt foarte bune pentru că sunt sățioase și hrănitoare și nu produc nevoia de a mânca atât de des.