Anamaria Vasile

Ce poti sa faci cu apa in care au fiert cartofi. Acum ca ai aflat asta, o mai arunci?

Sunt foarte multe gospodine ca nu aruncă apa în care au fiert cartofii, legumele, sau chiar pastele. O poți folosi și tu dacă o pui într-un vas din sticlă ca să o ai când mai ai nevoie de ea.

De exemplu chiar a doua zi apa de la cartofi e bună pentru supa de pui. Sau dacă faci pâine de casă poți să o faci folosind acea zeamă de cartofi.

Aceste trucuri sunt încă de pe vremea bunicilor noastre, ele nu aruncau apa aproape deloc. Strecoară bucățile de pulpă și cojile.

Filtreaz-o până când aceasta este foarte curată și las-o să se răcească. Această apă are foarte mult conținut de potasiu, vitamina B12, electroliți și desigur, amidon.

O mai poți folosi și pentru beneficiile pe care le are asupra tenului tău. Îți va curăța pielea și o va face mult mai delicată.

E nevoie și de această dată să o strecori cu atenție și după aceea să o pui la rece în frigider pentru măcar 2 ore.

O poți folosi și de mai multe ori pe zi chiar dacă ești machiată. Amidonul scade din efectele acide pe care le au majoritatea produselor de machiaj.

La final vei avea un ten curat și neted.

Poți să faci un sos foarte bun. Dacă îți dorești să gătești un preparat din carne poți să pregătești un sos de roșii.

Adaugă apa de la cartofi pentru ca să ai un sos bine legat. Acest lcuru este posibil datorită amidonului. În plus acesta îi va da și un gust mai bun.

Și la ciorbe sau la supe poate să fie folosită apa de cartofi. Cu ajutorul acelei ape vei face și o pâine de casă delicioasă și foarte bine crescută.

De asemenea, pe lângă gătit poți să folosești zeama de cartofi pentru plantele tale. Le poți pur și simplu uda cu acea apă, dar nu uita că aceasta nu trebuie să aibă deloc sare.

Amidonul, dar mai ales mineralele din apă sunt foarte bune pentru plantele din casa ta. Le va revigora și le va proteja de de toate insectele periculoase.

Cel mai mult vor avea de câștigat mai ales plantele care sunt frumoase mai ales datorită frunzelor lor.

În cazul în care mai ai încă acasă tacâmuri din argint și acestea au nevoie de o îngrijire mai temeinică poți să le faci din nou strălucitoare cu ajutorul acestei ape.

Lustruiește perfect orice obiect din argint, nu doar tacâmurile, cum ar fi de exemplu bijuteriile.

Pune obiectele în apa călduță, dacă acestea sunt mai mici. Amidonul va distruge depunerile de pe obiectele din argint.

În doar câteva ore vei vedea cum aceste obiecte se vor curăța mult mai ușor.

Dacă ai un animal de companie, pisică sau câine, poți să îi dai hrană uscată care va fi mai ușor de consumat dacă va fi înmuiată în apa în care au fiert înainte cartofii.

Nu prezintă niciun pericol pentru patrupedul tău, mai ales că are vitamine și minerale bune și utile pentru.

Dacă animalul tău de companie nu poate să tolereze sau pur și simplu nu îi place laptele, această combinație o înlocuiește perfect.

Poți să faci de asemenea și altte fierturi foarte gustoase pentru prietenul tău blănos.

Și nu doar apa de la cartofi trebuie păstrată. Vei avea mai multă energie și un aport bun de minerale dacă vei folosi apa în care au fiert mai multe legume, nu contează tipul lor sau dacă a fost doar un tip.

Ca să o consumi și să îți ajuți digestia în acet fel, o poți pune în mâncare atunci când o pregătești încă.

Japonezele foloseau apa de orez atunci când își doreau să își curețe tenul sau să aibă un păr mai strălucitor.

Dar aceasta te mai ajută și în cazul în care suferi din cauza diareei. Nici apa în care ai fiert ouăle nu trebuie aruncată. Aceasta este foarte plină de substanțe nutritive.

Cel mai bine este să o folosești mai ales pentru plantele din casa ta. Acestea vor crește și vor scăpa de mai mulți paraziți.

Apa care ți-a rămas după fiertul pastelor se poate folosi pentru a scăpa de buruienile de care nu ai nevoie.

Datorită acestei ape vei avea toată bucătăria curată și chiar strălucitoare pentru că aceasta va elimina toate petele dificile de grăsime.