Anamaria Vasile

Cele mai neobișnuite combinații de mâncare

Combinațiile de mâncare neobișnuite au devenit din ce în ce mai populare pe măsură ce companiile și brand-urile au dorit să captureze atenția consumatorilor prin a schimba gusturile normale a produselor pe care le vând. Totuși, nu toate aromele așa zise inovatoare vor ajunge printre preferatele oamenilor, așa cum a ajuns combinația de unt de arahide și jeleu, să spunem.

Unele revoluții alimentare nu ne vor atrage atența pentru că aceste combinații nu sunt, pur și simplu, gustoase. Iată care sunt câteva dintre cele mai ciudate combinații alimentare din toate vremurile:

1. Pastă de dinți cu bacon – nimeni nu spune că nu place să mâncăm bacon la micul dejun, să spunem. Acest gust bogat, sărat și sățios ne poate face ziua mai frumoasă, nu putem să negăm asta. Ceea ce putem să negăm este că o pastă de dinți cu gust de bacon este o idee bună. Compania care produce această pastă de dinți –care își face respirația să miroasă proaspăt, a bacon – îți oferă modul perfect de a-ți păstra dinții și gingiile sănătoase în timp ce îți oferă o aromă delicioasă de carne afumată…

Doar oamenii care sunt, cu adevărat, obsedați de bacon poate că își vor dori pastă de dinți sau ață dentară cu gust de bacon, iar, în acest fel, toată rutina dentară a dimineții poate să fie înconjurată de mirosul puternic de carne, deși acești oameni ar trebui să știe că niciun produs oferit de această companie nu conține, de fapt, bacon.

2. Înghețată cu fructe de mare – mii și mii de copii au crescut cu o anumită înghețată preferată, în special cu vafele care ne-au făcut copilăria atât de frumoasă prin simplitatea ei. Tot ce trebuia să faci era să ai o sumă mică de bani și totul era perfect. Totuși, în Japonia, înghețata poate conține alimente ceva mai ciudate. Nu ai fi interesant să guști înghețată cu fructe de mare sau balenă?

Japonezii consumă foarte mult pește, mai ales pentru unul dintre preparatele lor tradiționale, deliciosul sushi, așa că nu ne este de mirare că s-au inventat și alte produse din pește. Totuși, înghețată cu fructe de mare sună puțin exagerat. Printre arome regăsim creveți, pește sărat, rechin sau caracatiță.

3. Înghețată de vanilie cu sos de soia – voi puneți vreun topping special pe înghețată? Cel mai probabil, puneți puțin sos de ciocolată sau de caramel. Totuși, ați încercat vreodată să puneți sos de soia? Da, acel sos pe soia pe care îl consumăm cu sushi. Se spune că această combinație chiar este una delicioasă. Poate să nu sune chiar atât de apetisant, dar dulceața înghețatei și sosul de soia sărat se amestecă atât de bine, încât fac totul să aibă un gust mai bun ca înainte.

4. Pizza cu bucăți de ciocolată topită sau Nuttela – cel mai probabil, ingredientele de pe pizza pe care lumea le preferă sunt legumele si pepperoni. Dar cum rămâne cu ciocolata? Bucățile de ciocolată topită sau orice fel de ciocolată ar fi unul dintre cele mai ciudate moduri de a-ți satisface nevoia de combinații ciudate.

Este destul de greu să ai asemenea preferințe: cel mai probabil că pizza trebuie să rămână sărată. Până la urmă, ciocolata amestecată cu brânză și sos de roșii nu sună ca o idee bună, dar gusturile nu se discută.

5. Avocado și ciocolată – avocado este un produs care și-a făcut recent apariția pe piața din România, dar oamenii au fost deschiși să încerce noi rețete care să îi scoată puțin din zona tradițională. Spre exemplu, cum sună o rețetă de negresă cu avocado? Adocado-ul este cremos și gustul fin se potrivește cu ciocolata neagră, ceea ce creează un desert bogat și special care chiar este absolut delicios.

6. Banana și bacon – americanii sunt obișnuiți să mănânce la micul dejun clătite cu sos de arțar și bacon, de exemplu, dar dacă adaăugăm și banane, lucrurile devin și mai ciudate. Dulceața bananei și textura cremoasă taie din gustul sărat și gras al baconului și ar putea să ofere arome pe care papilele tale gustative nu le-au încercat niciodată.

7. Prosciutto și pepene galben – asemenea combinației cu bacon și banane, gustul sărat și gras al bucăților de prociutto este echilibrat de gulceața din pepenele galben. Dacă vreți să încercați ceva nou, puteți să le serviți ca pe un aperitiv cu puțină mentă proaspătă.