Anamaria Vasile

Ce să dăruiești unei prietene care tocmai a născut. Cadouri pentru proaspetele mămici

Ai o prietenă, verișoară, soră sau colegă care urmează să aibă un bebeluș și nu știi care e cel mai potrivit cadou pentru ea? Toată lumea se lovește de această problemă! Eu m-am documentat peste tot ce să le cumpăr prietenelor care au născut înainte mea, iar apoi, după ce am avut și eu bebeluși, mi-am dat seama de ce cadouri ai nevoie, de fapt, imediat după naștere.

În primul rând trebuie să te gândești cât de apropiată ești cu persoana respectivă. Dacă relația este foarte, foarte apropiată, o poți chiar întreba de ce are nevoie. Cheltuielile cu un nou născut pot fi destul de mari, astfel încât s-ar putea bucura să îi achiziționezi ceva ce chiar își dorește sau are nevoie. Dacă nu ești chiar atât de apropiată, trebuie să faci cumva să fii sigur că produsul sau produsele pe care le vei dărui nu se află deja în casa ei. Ai putea întreba pe cineva comun, poate pe mama sau chiar soțul proaspetei mămici. Dacă nu reușești să ai această informație, mai bine optezi pentru un cadou de suflet, îți voi da câteva exemple mai jos.

În al doilea rând, nu cumpăra haine! Toată lumea iubește să cumpere haine de nou născut, pentru că sunt adorabile și ușor de găsit la orice magazin. Mămica se trezește însă cu o mulțime de haine, pe care cel mici nici măcar nu va apuca să îl poarte, pentru că nu iese din casă chiar atât de mult cât să își tot schimbe ținutele. Dacă vrei totuși să îi iei ceva de purtat, alege body-uri, care sunt extrem de practice, se murdăresc tot timpul, deci mămica are nevoie de cât mai multe, în special pentru zilele când nu apucă să le spele la timp.

În al treilea rând, mai bine optezi pentru un cadou practic, decât pentru mărunțișuri inutile. Ce spui de un bax de scutece? Da, ți se poate părea ciudat să cumperi așa ceva, însă crede-mă pe cuvânt că e cea mai mare bucurie pe care o poți face unor proaspăt părinți, copleșiți de noua situație în care se află. Decât să iei ceva doar de dragul de a lua, un bax de scutece se va dovedi a fi practic și util.

În al patrulea rând, nu uita de confortul mămicii. Optează pentru o pernă pentru alăptat dacă nu are deja sau pentru sisteme de purtare ergonomice. Dacă ai un buget ceva mai mare, optează pentru un balansoar pentru mamă sau un leagăm pentru cel mic.

În al cincilea rând, atenție la aparate și electrocasnice. Pot părea cadouri inspirate, însă există un mare risc să dai greș cu ele. După cum spuneam, se poate ca părinții să își fi cumpărat deja multe produse, iar apoi, este posibil ca unele să nu fie folosite niciodată, din cauza unor convingeri pe care familia le are. Totuși, dacă cunoști bine mămica și știi că ar folosi, poți cumpăra o pompă de sâni și accesoriile necesare, precum și biberoane. De asemenea, ai putea dărui aparat de aerosoli pentru copii sau batista bebelușului, acel aspirator nazal. Probabil, dacă nu au copii, nu știu cât de utile le vor fi aceste aparate, însă noi, mămicile cu experiență, știm deja cât de bune sunt la casa omului? Unde mai pui că, după ce va vedea cât sunt de ajutor, mămica îți va mulțumi mereu în gând pentru cadoul inspirat.

Și o cameră de supraveghere se va dovedi a fi un cadou neobișnuit dar extrem de apreciat. Optează pentru acest model de pe onlinemall.ro pentru o cameră cu mai multe funcții, care filmează inclusiv noaptea, iar imaginile pot fi urmărite de părinți direct de pe telefon. Este un cadou minunat!

 

Și prima cărticică a bebelușului e un cadou superb pentru proaspăta mămică

În al șaselea rând… cadourile de suflet. Și acestea sunt la fel de binevenite ca cele practice și vor ocupa mereu un loc special în inima familiei proaspăt întregite de un nou membru. Optează pentru un kit de amprentat cu ghips, foarte la modă, cu carep poți capta mulajul după mânțuele sau piciorușele bebelușului. Poți dărui și o ramă pentru prima ecografie și prima fotografie a micuțului, un suport pentru certificatul de naștere, poți oferi un ceas personalizat, un album pentru bebeluși, caseta bebelușului etc.

Ramă foto cu prima fotografie, o amintire pentru o viață

Cei doi copilași ai mei prețuiesc primele jucării de pluș, pe care au brodate numele lor

O cutiuță pentru prima șuviță de păr este un cadou frumos și se folosește în ziua botezului

În ultimul rând, nu te sfii să apelezi la un voucher de cumpărături. Deși pare un cadou mai puțin personal, dacă tu simți că proaspăta mămică s-ar bucura mai mult să își aleagă singură produsele necesare, fă-i această plăcere. Totuși, ai grijă ca acel voucher să fie valabil cât mai mult timp, nu doar câteva săptămâni sau 2-3 luni, căci în prima perioadă după naștere, e posibil ca numai la cumpărături să nu îi stea gândul!

Acestea au fost sugestiile mele, inspirate din experiența mea și a mămicilor pe care le am în jur. Aștept și de la voi alte idei de cadouri sau, de ce nu, îmi puteți povesti despre cadourile inspirate sau… mai puțin inspirate pe care voi le-ați primit când ați devenit mămici!