Anamaria Vasile

Dragi femei, ce aveți cu Alina Ceușan? A născut, iar persoane din comunitatea ei au făcut comentarii răutăcioase

A născut Alina Ceușan. Pentru mediul online, aceasta a fost vestea bună a acestor zile, pentru că Alina și-a ținut următorii la curent cu toate etapele sarcinii și chiar cu nașterea. Este o creatoare de conținut fără secrete, care, de fiecare dată, și-a arătat viața, mai ales în momente importante, cum ar fi nunta sau nașterea bebelușului. Este foarte greu ceea ce face ea, să se arate publicului și când are greutăți, dar și bucurii… și mai ales când este vulnerabilă.

Iar o mamă care abia a născut, credeți-mă, este foarte vulnerabilă! Cei peste 860.000 de urmăritori de pe contul ei de Instagram au asistat la momente dificile pentru ea, filmându-se în timpul travaliului, dar și când a aflat că nu va reuși să nască natural, ci are nevoie de cezariană. Și eu v-am povestit într-un articol, pe care îl puteți citi aici, cum a fost când am aflat că nu pot naște natural, cum îmi doream, ci doar prin cezariană. Nu e o veste ușoară, sunt decizii rapide pe care trebuie să lei iei, la sfatul medicului, ca să fie bine pentru bebeluș.

Alina Ceușan s-a gândit și la publicul ei și le-a arătat tot. Iar publicul… a comentat. A comentat de bine, dar a comentat și de rău. Că de ce este machiată,  că de ce s-a spălat pe cap, că de ce s-a pozat, unde e copilul,  de ce îl cheamă cum îl cheamă… Iar comentariile vin de la femei. Femei care, poate, sunt și ele mame. Dragi femei, ce aveți cu Alina Ceușan de vreți cu tot dinadinsul să îi umbriți fericirea? Vi se pare corect?

Ea în perioada aceasta este vulnerabilă. Și, sincer, este perioada în care trebuie lăsată să se bucure de momentele pe care le trăiește alături de cel mic.

Ce credeți? Ea și fără părerile voastre are destul de multe temeri, întrebări, fiecare moment este nou.

Am urmărit și eu postările ei. Am retrăit și eu clipele de după naștere, văzând ce a pus pe story.

Am văzut ca s-a dus acasă astăzi. Pentru fiecare părinte, prima zi acasă cu bebe este foarte stresantă. Îți este teamă de prima noapte… unii părinți chiar fac cu schimbul noaptea și verifică în permanență dacă bebelușul este bine, dacă respiră etc. Oricum ai parte de toate momentele acestea stresante. Să mai vină cineva să îți spună că nu faci bine nu știu ce, sau că mai bine făceai “ca mine”, sau sa își dea cu părerea despre numele copilului tau, despre modul in care alegi sa îl hrănești (formulă sau alăptat exclusiv) este groaznic.

Și eu am trecut prin asta. Când am ajuns acasă cu Edi, toată lumea își dădea cu părerea, toți încercau sa mă informeze, să ma sfătuiască, dar o făceau într-un mod agresiv, pănă când m-am suparat și i-am rugat pe toți să plece, să rămân singură cu bebelușul meu și cu tatăl lui. Atunci ne-am calmat și toate au venit de la sine. Instinctiv alegi tot ce este mai bun pentru copilul tau.

Cum să ai tu, doar un observator, comentarii despre numele unui COPIL? Fiecare mamă are dreptul să aleagă sa își numească și să își crească copilul după bunul plac.

Este adevărat că pe pământul acesta întâlnești și frustrate care doar își imaginează cum este cu un bebeluă și își dau cu părerea aiurea sau poate că există și mame care pur și simplu au ales să uite de ele și să se dedice exclusiv copiilor, dar asta nu înseamnă ca trebuie sa fie valabil pentru toate mamele, ci asta au ales ele
Este NEDREPT să lași un astfel de mesaj către o mamă care aiba a născut 😪

Eu o admir pe Alina că a avut grijă de ea înainte de travaliu, în timpul lui și imediat după naștere. V-am spus în articolul despre nașterea copiilor mei că eu, înainte de a ajunge la spital, am facut duș, mi-am întins părul… De ce? Voiam să mă simt bine, să mă simt frumoasă. Eu întotdeaună am vrut să fiu aranjată, iar copiii mei să aibă amintirea unui mame tinere și frumoase! Aveți senzația că mamele îngrijite sunt mai puțin… mame? Greșiți amarnic…

Îmi pare rău pentru că Alina Ceușan a vrut să fie deschisă cu urmăritorii și să arate fetelor care încă nu au copii fix realitatea: da, doare, da, este magic, da, burta nu dispare în prima zi, da te poți spăla după naștere, te poți aranja! Bravo, Alina!