Vinetele sunt legume savuroase care aduc multe beneficii sanatatii noastre.
Acestea se pastreaza foarte bine pentru iarna, coapte si apoi congelate.
Putini stiu insa cat timp pot fi pastrate astfel.
Potrivit nutritionistilor, vinetele coapte si congelate trebuie consumate in maxim 5 luni, pentru ca isi pierd total proprietatile benefice pentru sanatate.
De asemenea, o portie de vinete coapte congelate isi pierde prin congelare in jur de 25% din substantele minerale.
Vinetele coapte congelate sunt de mare ajutor pe timpul iernii celor care tin dieta. De exemplu, 100 de grame de vinete coapte congelate au aproximativ 25 de calorii.
Mai mult, sunt excelente in curele de slabire si pentru ca au un continut important de minerale, vitamine, fibre si proteine.
De asemenea, este important sa stiti ca vinetele coapte si congelate nu trebuie preparate cu mult ulei sau combinate in mancaruri prajite pentru ca au o capacitate foarte mare a absorbi uleiul si sunt foarte greu de digerat.
Pentru ca vinetele sa-si pastreze toate beneficiile, se recomanda sa le consumi gatite la abur, la cuptor, coapte sau la gratar.
Sunt bogate in, fibre, vitamine, fier, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu.
Vinetele sunt de ajutor sistemului cardiovascular, actionand prin mentinerea sanatatii arterelor, scazand riscul de infarct si de accident vascular cerebral.
Vitamina K si bioflavonoidele intaresc vasele de sange si scad riscul de formare a cheagurilor de sange si trombozelor.
Vinetele sunt recomandate in special persoanelor care sufera de arteroscleroza.
Gratie continutului ridicat de fibre, vinetele sustin digestia si ajuta in vindecarea sau mentinerea sub control a gastritei, refluxului gastric, arsurilor si ulcerului.
In combinatiile potrivite, combat indigestia, diareea, constipatia si balonarea.
Vinetele contin nasunin, un antioxidant. care actioneaza in special asupra sistemului nervos, imbunatatind activitatea cerebrala.