Anamaria Vasile

Ce vezi prima dată? Un ochi sau o chiuvetă?

Ce vezi prima dată? Răspunsul îți va spune multe lucruri despre situația ta curentă

Fie că sunt vizuale sau optice, iluziile ne demonstrează că mintea noastră tinde să facă presupuneri despre lume – și ceea ce crezi că vezi nu este, de cele mai multe ori, realitatea. De-a lungul istoriei, mințile curioase și-au pus întrebări despre modul în care ochii noștri sunt păcăliți atât de ușor de desenele simple, spre exemplu.

Există multe genuri de teste de personalitate și, deși multe sunt concise și amănunțite, ca testele Myers-Briggs, scopul unui test de personalitate bun nu este doar să fie informativ, ci și distractiv!

Unele dintre testele favorite legate de personalitatea noastră sunt iluziile optice. O iluzie optică este o iluzie care cauzează ca legăturile din creierul tău să fie încurcate.

Creierul nostru procesează milioane de bits de informații pe secundă de la ceea ce vede ochiul nostru până la a interpreta ceea ce vezi. În plus, nu toată informația este procesată în mod corespunzător. Uneori, atunci când există multă date de procesat, creierul se va grăbi să ia decizii pripite pentru a prioritiza lucrurile pe care le vede ca fiind cele mai importante, arătându-ne doar acele lucruri.

Este asemenea momentelor în care atleții spun că intră în acea strare mentală în care se concentrează doar pe un obiectiv principal. Restul informațiilor se retrag și tot ce rămâne este ce percepe creierul că este important.

O iluzie optică bună primește un avantaj al procesului din creierul tău, și trece printre lucrurile din jur pentru a dezvălui ceva despre tine care nu poate fi descoperit decât prin deciziile făcute într-o fracțiune de secundă pe care le face creierul tău, atunci când privim o imagine pentru prima dată.

Fiecare dintre imaginile unei iluzii optice este creată pentru a ținti o parte diferită a personalității tale. Asta te va ajuta să scoți la lumină mai multe aspecte ale psihicului tău, și te va ajuta să te înțelegi mai bine pe tine însuți.

Tu ce ai văzut pentru prima dată, ochiul unei persoane sau o chiuvetă plină de apă? Iată care sunt răspunsurile cu privire la iluzia optică din acest caz:

Dacă ai văzut ochiul uman pentru prima dată – poate fi un semn că îți este greu să iei decizii și să alegi un drum către viitor. Pot exista multe obstacole în viitorul tău care îți vor testa, cu siguranță, caracterul. Nu uita că vei fi mai puternic atunci când vei ajunge acolo unde ți-au dorit.

Este important să nu rămâi pe loc, să faci în așa fel încât să alegi un drum și să mergi înainte. Chiar dacă își este teamă de eșec, măcar vei ști că au avut curajul să încerci și că vei învăța multe pe drumul către succes, chiar dacă nu va fi lipsit de obstacole.

Nimeni nu are un drum lin în viață, tocmai de aceea este indicat să nu îți fie teamă să încerci, șă îți accepți teama, dar să o folosești doar în scopuri constructive.

Se spune că ochiul este oglinda către suflet, iar această imagine surprinde teama ta cea mai mare, aceea de a eșua. Nu-ți fie teamă să încerci, vei ajunge la un moment dat să îți atingi scopul, observând că lecțiile din trecutul tău te-au ajutat să ajungi cine ești astăzi și că, fără eșec, nu există succes.

Dacă ai văzut chiuveta pentru prima dată – crezi mereu că trebuie să fii în defensivă. Chiuveta din poză este plină de apă, care arată ca o mică tornadă, ceea ce înseamnă că privești viața ca pe o luptă continuă.

Cauți mereu să te aperi, mai ales că ești de părere că nimeni nu te susține și că totul trebuie făcut de unul singur.

Există șanse mari să te simți extenuat din punct de vedere fizic sau emoțional, iar această imagine reprezintă regretul tău interior, și ar putea să scoată la iveală anumite regrete pe care le-ai avut și până acum, legate de lucrurile pe care le-ai făcut, sau nu le-ai făcut până acum în viață. Este important să te uiți bine la tine și să realizezi care au fost greșelile trecutului, să le accepți, să te ierți și să treci mai departe.

Învață să îți oferi iertare și să privești viața cu mai multă seninătate.