Anamaria Vasile

Lucruri pe care nu le știai despre blonde

Femeile și bărbații blonzi trăiesc vieți foarte diferite. Bărbaților li se spune că sunt frumoși, că sunt speciali, mai ales dacă au și ochi albaștri. În cazul femeilor, acestea sunt văzute cu alți ochi, au o anumită imagine și sunt subjugate multor glume.

Atât femeile, cât și bărbații ar trebui să se simtă mândri de părul lor, indiferent de culoarea acestuia. Blondele au fost mereu atractive și există povești care datează cu ani în urmă cu privire la implicarea acestora nu doar în viața bărbaților influenți, dar și pe scena publică. Iată care sunt câteva dintre cele mai ciudate și amuzante lucruri pe care nu le știai despre blonde:

1. Blondele primesc bacșișuri mai mari – în medie, ospătărițele blonde vor primi mai mult bacșiș decât cele care au altă culoare a părului. Bineînțeles, contează și dacă restul corpului este impresionant, nimeni nu poate nega asta.

2. Glumele cu blonde au fost mereu printer noi – ironiile la adresa blondelor nu sunt un concep nou, sub nicio formă. Totul a început acum peste 250 de ani, prin Catherine-Rosalie Gerard Duthe. Era cunoscută ca iubita unui nobil francez, iar oamenii o vedeau ca pe o blondă cu un intelect redus pentru că făcea pauze prea mari între cuvinte atunci când vorbea.

3. Ti-aș spune o glumă cu blonde, dar… – ei bine, ideea principală este că blondele adoră glumele cu blonde. Dacă nu te poți ironiza singur, atunci pe cine poți ironiza? Este adevărat că unele glume au ajuns destul de răutăcioase, dar putem garanta că unele dintre ele sunt absolut delicioase și că toate blondele se bucură de aceste bancuri în care sunt personaje personale.

4. Nu toți blonzii au strămoși din Europa – părul blond este cel mai comun în țările scandinave și în jurul Mării Baltice, zonele din care părul blond își are originea. Totuși, nu toți acești oameni erau blonzi. 10% dintre populația din insulele Solomon din Malaezia sunt născuți cu păr natural blond. Australienii aborigeni au foarte des păr natural blond și până la 90% dintre copii se nasc cu părul blond în anumite zone.

5. Creaturile mitice sunt blonde – elfii și zânele din cărțile de copii și din filme sunt foarte des portretizate ca având părul blond.

6. Au existat oameni cu părul blond natural în China Antica – Mumiile cu părul blond Tarim, numite Caucasiod, au fost descoperite in desertul Taklamakan din China, datând din anul 1800 î. Hr.

7. În Letonia există un festival special destinat vopsitului părului blond – atunci când vine vorba despre vopsitul părului blond, Letonia este țara care susține oamenii să facă asta. Fiecare bărbat și femeie care participă are șansa de a-și schimba culoarea părului.

8. Blondele au mai mult păr – există în jur de 146.000 de fire de păr în cazul părului blond la femei, cea mai mare cantitate dintre toate culorile. Blondele au, în general, mai mult păr și îl păstrează mai lung.

9. Blondul căpșună este cea mai rară culoare – printre nuanțele de blonde există mai multe variante. Nuanța regăsită cel mai rar este blondul căpșună natural.

10. James Bond are, în sfârșut, părul blond – deși James Bond este un personaj masculin, faptul că în sfârșit, există un agent 007 blond, merită menționat. Daniel Craig este primul actor blond care joacă rolul lui Bond, și putem spune, cu mâna pe inimă, că nu ne-a dezamăgit.

11. Nu există prea multe blonde natural în lume – poate una dintre cele mai șocante statistici este că doar 2% dintre femeile din lume au părul blond. Numărul persoanelor care își vopsesc părul blond ne fac să credem că există mult mai multe blonde în lume.

12. Blondele nu suportă atunci când li se spune că –au un moment de blondă- nu există un moment de blondă, toată lumea, indiferent de culoarea părului face greșeli. În timp ce blondele sunt ironizate pentru că sunt blonde, ceilalți sunt acceptați fără nicio problemă. Nimeni nu are nevoie de și mai multă ironie care să scoată în evidență o greșeală, dintr-o perspectivă superficială și ignorantă.

13. Marilyn Monroe cerea să fie unică – una dintre cele mai cunoscute blonde ale lumii, Marilyn Monroe, cerea ca nicio altă actriță din filmele ei să aibă părul blond, pentru că nu voia ca atenția să fie atrasă de altcineva.