Anamaria Vasile

Cea mai frumoasa melodie din serialul ”Clona”

„Clona” este o poveste controversată, plină de pasiune, despre o iubire interzisă între o fată de origine musulmană și un tânăr brazilian. „Clona” va oferi telespectatorilor imagini spectaculoase, o scenografie de excepție și filmări exterioare care nu au mai fost întâlnite până acum într-o telenovelă.

„Clona” a reușit performanța să înregistreze audiențe uriașe, impresionând prin jocul actoricesc și iscând controverse datorită subiectelor abordate.

Povestea începe când Jade (Giovanna Antonelli), o tânără musulmană născută și crescută în Brazilia se vede obligată să se mute în Maroc. Odată ajunsă într-o țară străină, ea începe să se confrunte cu dificultățile de adaptare la o cultură foarte diferită, pe care abia în acel moment începe să o descopere.

Aici ea îl va cunoaște pe Lucas (Murilo Benicio), un tânăr brazilian, care călătorește împreună cu fratele său geamăn, Diogo (Murilo Benicio), cu tatăl lor, logodnica acestuia și cu un om de știință pe nume Augusto Albieri (Juca de Oliveira).

Jade și Lucas se îndrăgostesc la prima vedere. Aici începe o poveste de iubire atât de puternică, încât cei doi tineri sunt gata să treacă peste toate prejudecățile și diferențele culturale existente între ei.

Pe de altă parte, când Diogo se hotărăște să se întoarcă în Brazilia, din cauza unor certuri cu tatăl său, are loc o teribilă tragedie care pune capăt vieții tânărului.

În acest context, savantul Albieri se hotărăște să ducă la bun sfârșit unul dintre marile sale visuri: să creeze prima clonă umană. Folosind celule din corpul lui Lucas, el îi dă viață lui Leandro (Murilo Benicio). Dar care sunt consecințele acestei teribile acțiuni?

Povestea scrisă de Gloria Perez și regizată de Jayme Monjardim, prezintă mai multe subiecte diferite cum ar fi căutarea adevăratei identități, dualitatea culturala, relația de interdependență între gemenii Lucas și Diego, care se transformă într-o adevărată luptă pentru dragostea personajului feminin, Jade.

„Clona” tratează și duce până la capăt subiecte care nu au apărut până acum în nicio telenovelă. Pentru ca producția să fie realizată într-un mod cât mai veridic și cât mai aproape de realitate, echipa de producție a petrecut foarte mult timp în Maroc, în nordul Africii.

Pe parcursul a 40 de zile, membrii echipei au mers prin cinci orașe și au parcurs mii de mile în căutarea celor mai frumoase și mai impresionante peisaje potrivite pentru această poveste.

La capitolul premii sunt foarte multe de spus. „Clona” este una dintre telenovele care s-au bucurat de aprecierea unanimă a criticilor, astfel că distincțiile au fost nenumărate.

Dintre ele amintim în primul rând un premiu Trofeu Imprensa și două premii Internet pentru cea mai bună telenovelă a anului 2001.

În 2001 cunoștea succesul internațional, deși primul rol l-a jucat cu mulți ani în urmă, pe când avea doar 14 ani. Vorbim despre Giovanna Antonelli, actrița care i-a dat viață personajului Jade în telenovela ”Clona”.

Și deși pe micile ecrane din România n-am mai văzut-o de atunci, Giovanna și-a desfășurat în continuare cariera de actriță, apărând și-n alte roluri notabile pe micile ecrane din Brazilia, țara ei natală.

În prezent, fermăcătoarea actriță a ajuns la 40 de ani, este de două ori divorțată, și-n fiecare zi, trei minuni de copii o strigă ”mamă”.

La cei 40 de ani, Giovanna arată mai bine ca niciodată, alternând stilul alimentar sănătos cu ore îndelungi petrecute făcând sport.

De fapt, am putea spune că Giovanna arată fix ca atunci când filma pentru telenovela ”Clona” și era nevoită, zi de zi, să ia cursuri de belly dancing timp de șase ore.

În 1997, Giovanna s-a căsătorit pentru prima dată. Pe atunci, soț i-a devenit publicistul Ricardo Medina, un bărbat cu care se iubea încă din liceu. Din păcate, mariajul lor n-a durat decât patru ani, cuplu divorțând în decembrie 2001.

Mulți pun acest divorț pe baza relației pe care Giovanna a început-o oficial, un an mai târziu, cu co-starul din Clona, Murilo Benicio. Relația lor a fost una extrem de fericită, cei doi călătorind în jurul lumii pentru a-și promova filmul ”Clona”.

În decembrie 2004, Giovanna a avut un accident de mașină, în urma căruia actrița a fost internată de urgență.

Imediat cum s-a externat, Giovanna și partenerul ei de viață, actorul Murilo Benicio, au ținut o conferință de presă în care au anunțat că vor deveni părinți.

În luna mai a anului 2005, Giovanna i-a dat viață unui băiețel, pe care l-au numit ulterior Pietro.

Din neferire, relația din actriță și Benicio n-a mai rezistat decât până în 2007, cuplul despărțindu-se după cinci ani de iubire.

Imediat cum s-a despărțit de Benicio, Giovanna s-a cuplat cu Robert LoCascio (CEO LivePerson).

Tot în anul în care s-au cunoscut, cei doi s-au și căsătorit, dar au și divorțat. De ce n-a funcționat relația lor nu se știe, însă e clar că totul s-a terminat pe cât de repede a început, fără prea multe complicații.

Doi ani mai târziu de la acest moment, Giovanna l-a întâlnit pe regizorul Leonardo Nogueira (2009), cu care se iubește și-n prezent.

Cei doi au împreună două fetițe gemene, pe nume Antonia și Sophia, care au venit pe lume pe 8 octombrie 2010. Giovanna și Leonardo au relație foarte fericită, deși nu au gânduri de căsătorie.