Anamaria Vasile

Ceapă marinată în borcan. Am aflat această rețetă de la un bucătar-șef

Cea mai aspectuoasă ceapă marinată se obține din soiurile roșii. Fiți de acord: rondelele roz arată mai bine. Toată frumusețea cepei marinate se rezumă la modul de tăiere.

INGREDIENTE:

-4 cepe roșii;

-3 linguri de zahăr;

-½ lingură de sare;

-50 ml de oțet de vin;

-200 ml de apă;

-5 boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați ceapa și tăiați-o în rondele. Lățimea aproximativă a rondelelor este de 4-5 mm. Astfel ele își mențin mai bine forma. Desigur, rondelele din mijlocul cepei vor fi mai mici decât cele superficiale.

2.Așezați compact rondelele de ceapă într-un borcan curat și uscat. Nu uitați să adăugați boabele de piper negru printre straturi.

3.Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță și aduceți-o până la punctul de fierbere. Adăugați sarea și zahărul. Amestecați până la dizolvarea lor completă.

4.Opriți focul și adăugați oțetul de vin. Gustați marinada: dacă considerați că este prea acră, adăugați zahăr după gust. Dacă considerați că este prea dulce, adăugați oțet după gust. Trebuie să obțineți un echilibru între gusturile dulce și acru.

5.Turnați marinada fierbinte peste ceapa din borcan. Lăsați-o pe masă până se va răci complet. Apoi dați-o la frigider. Peste 24 ore ceapa marinată va fi gata!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!