Anamaria Vasile

Cum ați putea prăji peștele, astfel încât să eliminați riscul de înecare cu oasele lui mici

Un mic șiretlic culinar pentru prepararea peștilor cu oase mici și numeroase! Oare cum am putea prăji peștele, astfel încât să eliminăm riscul de înecare cu oasele lui mici? Cunoașteți o asemenea tehnică de preparare? De acum veți putea cumpăra chiar și pești cu oase mici, deoarece vă vom dezvălui secretul culinar, care vă va ajuta să nu le mai sesizați prezența!

Această rețetă este potrivită pentru peștii, precum plătica, roșioara, carasul, crapul, babușca și alte specii de pești, care au oase mici și numeroase.

INGREDIENTE (PENTRU UN PEȘTE):

-un pește;

-o ceapă mică;

-o foaie de dafin;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-făină — pentru tăvălit;

-ulei — pentru prăjit.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați peștele de solzi și spălați-l. Tranșați-l și îndepărtați-i măruntaiele. Dacă conține icre, puneți-le deoparte.

2.Apoi CRESTAȚI-L! Folosind un cuțit ascuțit, realizați numeroase și frecvente tăieturi transversale pe pielea peștelui (ca pe imagine), fără să secționați coloana vertebrală, pe ambele părți.

3.Puneți o ceapă tăiată în rondele sau semiluni subțiri și o foaie de dafin în interiorul peștelui. Asezonați-l cu sare și piper negru măcinat.

4.Tăvăliți peștele prin făină și prăjiți-l pe foc mic.

Peștele iese delicios, aroma și gustul cepei și foii de dafin sunt minunate, dar cel mai important este faptul că oasele nu se mai simt!

Veți întreba: „Dar unde sunt oasele?” Acestea se „topesc” în uleiul încins și, când mâncați peștele, le mestecați, fără să le simțiți.

Încercați această tehnică de preparare! Nu veți regreta!