Anamaria Vasile

Cu mulți ani în urmă această melodie era foarte cunoscută în România ! Mai știe cineva cum se numea acest film ??

Unul dintre cele mai celebre filme ale anilor ’70, “Lantul amintirilor”, prezinta drama a trei frati, Shankar, Vijay si Ratan, despartiti de soarta, pe cand erau copii, intr-un mod tragic.

Parintii acestora sunt ucisi chiar sub ochii lor, pentru simplul motiv ca tatal lor fusese martor, fara voia lui, la un jaf. Copiii reusesc sa fuga, insa, in goana lor nebuna pentru a se salva, se pierd unii de altii. Viata ii poarta pe carari complet diferite si, desi de-a lungul timpului destinele lor se mai intersecteaza, ei nu se mai recunosc.

Singurul lucru care le-a mai ramas dupa tragedie, ca o carte de identitate, este o melodie intitulata “Yaadon Ki Baaraat” (“Lantul amintirilor”), melodie pe care mama lor le-o canta adesea, pe vremea cand traiau cu totii fericiti, impreuna.

Anii trec si copiii ajung la maturitate, fiecare pe drumul sau. Shankar, marcat de tragedia din copilaria sa si lipsit de noroc, devine hot.

Vijay are insa sansa de a fi adoptat de un om bogat si foarte cumsecade, care il va creste ca pe copilul sau, iar Ratan ajunge, sub o noua identitate, sa aiba o formatie muzicala in care canta alaturi de iubita lui (Neetu Singh). Oare va reusi “lantul amintirilor” sa uneasca trei suflete pierdute?

Filmul Lanțul Amintirilor a fost lansat în anul 1973 și a devenit imediat un succes. În România, pelicula bollywoodiană a rulat atât pe marile ecrane în epoca ceaușistă, dar a fost difuzat și redifuzat pe micile ecrane după anii ’90.

Din povestea celor trei frați rămași orfani după asasinarea părinților face parte și Sunita, o fată bogată, frumoasă și răsfățată, care ajunge iubita unuia dintre cei trei protagoniști ai filmului.

Personajul Sunita a fost interpretat de actrița bollywoodiană Zeenat Aman, o tânără cu un chip de păpușă, păr superb și trup de nota 10.