Anamaria Vasile

Cum a ajuns un BMW X6 să coste mai puțin decât un Logan nou. Lovitura dată de un român la o licitație ANAF

BMW X6, vândut cu 30.000 de lei la o licitație ANAF. Prețul este mai mic decât cel al unui Logan nou. Iar un român norocos a reușit să cumpere BMW-ul la jumătate din suma cu care este vândut, în general, pe site-urile de vânzări auto. 

Mașinile, bărcile, motocicletele și alte bunuri confiscate de ANAF da le infractori sunt tot mai ieftine la licitațiile organizate de instituție. 3200 de astfel de bunuri au fost vândute de ANAF cu puțin peste două milioane de lei, ceea ce înseamnă un preț mediu de 600 de lei bucata. Acest lucru se întâmplă deoarece anunțurile privind astfel de licitații sunt foarte greu de găsit, ceea ce face că un cumpărător să apară abia la a doua sau a treia strigare, când prețul este deja mult mai mic.

Un BMW X6 a fost vândut de ANAF cu 30.000 de lei, anunță Stirile Pro TV. Potrivit sursei, bunurile confiscate sunt evaluate înainte de a fi scoase la licitație. Dacă valoarea depășește 20.000 de lei, ANAF este obligat să anunțe licitația pe site-ul său. În 99% din cazuri, nimeni nu cumpără la prima strigare. Astfel că prețul este redus cu un sfert. Dacă nici acum nu se găsește cumpărător, se aplică o reducere de 50% din prețul inițial. Abia acum apar cumpărătorii.

Cea mai scumpă mașină vândută de Fisc în ultima perioadă a fost un Lamborghini Gallardo din 2006, care i-a aparținut lui Harry Mironescu, patronul clinicii Sabyc. Acesta a fost condamnat pentru rafic de ovule, iar bunurile lui au fost confiscate. Mașina de lux a stat doi ani într-o parcare a Fiscului, înainte de a fi vândută cu 57.000 de euro.

O altă mașină de lux, un Maseratti, a fost vândut cu numai 6.800 de euro. Peste 150 de mașini Dacia au fost vândute cu prețuri între 200 și 1000 de lei.