Anamaria Vasile

Cum îmi îngrijesc părul lung. Ce truc folosesc ca să rămână sănătos

Dragile mele, scriu acest articol la cererea voastră, pentru că primesc destul de des comentarii și mesaje referitoare la îngrijirea părului meu. Vreau să precizez, înainte de toate, că nu sunt vreun specialist și nu vreau să vă dau sfaturi, doar vă voi povesti pe scurt cum îmi îngrijesc părul. De asemenea, vreau să vă zic că fiecare femeie este unică și minunată în felul ei! Fie că avem păr drept, creț, mai bogat sau cu firul mai subțire, cu mai mult volum sau fără, toate suntem la fel de puternice și de frumoase!

Întotdeauna mi-a plăcut să port părul lung și drept, acesta este stilul care simt că mi se potrivește cel mai bine.

Părul meu se îngrașă destul de repede și nu am găsit o soluție care să funcționează pe termen lung, ci doar să îl spăl odată la două zile. Știu că nu este tocmai recomandat, însă nu îl pot ține sub control altfel.

Am un păr destul de rar, cu firul subțire și fin. În timpul sarcinilor, părul meu a arătat mai bine ca niciodată, parcă se regenerase. După ce am născut și pe perioada alăptării, mi-a căzut foarte mult păr. Chiar m-am speriat când am văzut cât de mult păr cade 🙁 . Chiar sunt curioasă dacă și alte mămici care mă urmăresc au pățit la fel și la ce remedii au apelat. Vă aștept pe Instagram să discutăm pe această temă. 

Am folosit Maroccanoil, am folosit și șampoane mai ieftine, și mai scumpe… sincer, fără prea mult efect. Au fost ok produsele de la Joico, ce au oferit un aspect frumos părului, dar nimic nu mi-a readus aspectul de dinaintea sarcinilor.

Chiar și acum, după câțiva ani, caut o soluție pentru regenerarea părului. Deocamdată, testez șamponul Forcapil. Revin cu păreri dacă are rezultatele atât de lăudate, pentru că e prima oară când îl folosesc.

Ce nu fac (aproape) niciodată după ce mă spăl

Deși v-am explicat care sunt probleme cu care mă confrunt, sunt bucuroasă că am un păr sănătos, cu un aspect plăcut și lucios. 

Cred că acest lucru se datorează faptului că nu îl usuc niciodată cu uscătorul de păr. Desigur, există anumite excepții, când mă grăbesc, când merg la coafor etc. Însă prefer să îl las să se usuce singur. Acest lucru îl fac și pentru că eu îmi întind părul cu placa ZILNIC.

Da, chiar am povestit în acest articol cum, înainte să merg la spital să nasc, am stat puțin ca să fac un duș și să îmi întind părul. 

Pentru că fac acest lucru, încerc sa nu îl agresez și prin alte metode. Folosesc protecție termică de la Maroccanoil și nu pun în el tot felul de produse de styling, ci îl las neîncărcat.

De asemenea, părul meu nu a fost vopsit niciodată, este culoarea lui naturală, lucru care de asemenea cred că îl ajută să fie sănătos. 

Perioadele de stres și de agitație își pun foarte mare amprenta asupra aspectului nostru, așa că e important să ne gândim și la acest lucru când vorbim despre îngrijirea părului!

Un aspect foarte, foarte important, pe care vă sfătuiesc să îl aplicați: beți peste 2 litri de apă pe zi și mâncați fructe și legume. Eu, având o afacere, fiind și mama a doi copii, uneori trăiesc pe mare viteză și uit să beau apă, mănânc mai neatent, iar atunci efectele se văd pe părul și tenul meu… Când revin la o alimentație sănătoasă, beau apă și am o perioadă liniștită, părul arată de zece ori mai bine.

Ca orice femeie, sunt mereu curioasă și deschisă să încerc produse de îngrijire, așa că dacă aveți sugestii de ce ar putea funcționa pentru regenerarea părului după cădere, le aștept în comentarii pe Instagram.

Sper ca informațiile mele v-au fost de folos, deși nu au fost trucuri și sfaturi de care oricum este plin internetul, măcar să vă ajute să vedeți că și voi aveți un păr frumos și sunteți frumoase, atât timp cât este sănătos și îngrijit! Vă pup!