Anamaria Vasile

Cum să-ţi faci părul să crească mai uşor în 8 paşi simpli

Foarte multe persoane, atât femei cât şi bărbaţi se plâng de căderea excesivă a părului . Acest lucru are mai multe cauze, de la probleme ereditare până la stilul de viaţă. Există şi modalităţi de regenerare şi accelerare a creşterii părului.

Pe lângă acest aspect destul de grav, mai poate apărea şi subţierea firului de păr, lipsa strălucirii, ruperea vârfurilor sau apariţia prematură a firelor albe de păr. Precis ai nevoie de câteva sfaturi care te vor ajuta să repari toate astea.

1. Consumă zinc şi fier

Carenţele de fier şi zinc sunt răspunzătoare de căderea lentă a părului. De aceea, consumă legume verzi şi antioxidanţi sau orice alimente bogate în aceste minerale.

2. Piaptănă-te de trei ori pe zi

Accelerarea creşterii părului se poate face doar prin simpla pieptănare a părului. Dar aşa ceva atât de banal trebuie încercat, mai ales că s-a dovedit că e adevărat. Se începe de la rădăcină şi se continuă de-a lungul firului de păr. Acest pieptănat oferă un masaj bun scalpului şi ajută la îmbunătăţirea circulaţiei şi la regenerarea foliculilor de păr.

3. Păstrează scalpul curat

Pentru un păr plin de volum dar şi strălucitor în acelaşi timp, foloseşte un şampon care curăţă bine şi de 2 ori pe lună foloseşte o mască pentru a hidrata părul corespunzător.

4. Apelează rar la placa de păr

Placa de păr este de departe cel mai neindicat produs pentru păr. Dacă este folosită des şi necorespunzător, atacă părul care devine tern şi uscat, iar efectele acestea sunt greu de înlăturat. Înainte de a folosi orice formă de căldură asupra părului, aplică mai întâi pe păr un produs care să-l hidrateze.

5. Hrăneşte părul

Gălbenuşul de ou, peştele, nucile şi lintea sunt alimente bogate în Vitamina B7 şi sunt perfecte pentru a hrăni părul şi a-l menţine puternic şi sănătos.Un mare aport de acid gras Omega 3 îl are somonul şi avocado, care nu trebuie să lipsească din meniul nostru.

6. Yoga

Cine practică în mod regulat yoga are un dublu câştig. Pe de-o parte, îţi tonifici corpul şi îi creşti flexibilitatea, iar pe de altă parte, şi părul are de câştigat, pentru că yoga contribuie la creşterea mai rapidă a părului, stimulând foliculii de păr.

7.Mergi la salon

Deşi nu dispui de prea mult timp la dispoziţie, măcar o dată pe săptămână du-te la un salon specializat unde micile inconveniente legate de păr vor fi rapid înlăturate şi vei fi mulţumită de rezultate.

8. Foloseşte suplimente de multivitamine

Din lipsă de timp, nu putem să ţinem o dietă corespunzătoare care să ne ajute în creşterea şi regenerarea părului. Atunci este indicat să apelăm la multivitamine şi rezultatele le vom vedea în scurt timp.