Anamaria Vasile

Cum scapi de picioarele umflate si de dureri articulare cu varza

Varza este un element foarte important pentru sănătatea noastră. Datorită ei putem să beneficiem de foarte multe efecte utile.

S-au făcut cercetări în urma cărora s-a demonstrat că varza poate să prevină mai multe boli, cum ar fi cele de inimă sau diabetul, este bună pentru problemele de digestie și pentru rănile exterioare.

De asemenea varza poate să prevină unele tipuri de cancer. În combinație cu mai multe plante, cum ar fi mușețelul sau măcrișul, ea poate să trateze eczemele.

Pentru că varza are proprietăți antiinflamatoare aceasta este bună în cazul durerilor de oase. De aceea sunt atât de bune frunzele de varză puse pe genunchi.

În acest caz frunzele trebuie să fie călduțe. Iar după ce ele se răcesc trebuie înfășurate pe genunchi și susținute cu ajutorul unei folii alimentare.

Datorită verzei este încetinit procesul de absorbție al zahărul în organism. În acest fel este redus riscul apariției diabetului zaaharat de tip 2.

Mai putem folosi varza și în formă fermentată, ba chiar mai mult, în acest caz ea este și mai eficientă.

Varza acră ajută organismul să digere mai bine alimentele. Probioticele din conținutul ei ajută absorbția de minerale și de vitamine.

De asemenea, varza ajută și în cazul constipației. Pentru aceasta poți mânca atât varză crudă în salate, cât și varză gătită.

În aceeași ordine de idei, varza e bună și pentru diaree. Sucul de varză te va ajuta în acest caz.

Dacă ai probleme cu unghiile încarnate, folosește, din nou, varză. Frunzele ei absorb puroiul de sub unghii.

Pune câteva frunze pe unghia respectivă și și învelește-o cu tifon. Ține-o în acest fel peste noapte.

Frunzele de varză te ajută să scapi de inflamații. Acest lucru se datorează unui agent din pe care-l are varza.

Pentru durerile minore frunzele de varză sub formă de comprese sunt potrivite. Ca să îți fie mai ușor să folosești frunzele ei, rupe-i nervura pentru că aceasta este mai groasă și devine rigidă întreaga frunză.

Ca să obții un compres stabil folosește o bucată de folie alimentară, un prosop de hărtie și abia apoi, frunze de varză zdrobite, în așa fel încât ele să devină o zeamă.

Cel mai bine este să folosești aceste comprese cu varză pe timpul nopții pentru ca să aibă destul timp să își facă efectul.

De asemenea, dacă ai niște răni mai mici, le poți trata folosind, de asemenea, varză. Trebuie doar să pui la încălzit frunzele și să le schimbi după câteva ore.

La fel de eficientă în diferite tratamente naturiste este și varza roșie, nu doar cea albă. Aceasta este potrivită pentru problemele legate de îmbătrânirea prematură a organismului.

Consumul de varză ne ajută pielea să fie mai strălucitoare și mai curată. Acest lucru este posibil datorită numărului mare de antioxidanți care s găsesc în frunzele de varză.

Chiar dacă varza are atât de multe beneficii pentru sănătatea noastră, totuși persoanele care au probleme cu glanda tiroidă trebuie să evite să o consume pentru că ea în combinație cu iodul din organism poate să aibă efecte adverse și să agraveze boala.