Anamaria Vasile

Cuplul vede poza celui mai trist câine şi îl adoptă, în ciuda avertismentelor primite din partea adăpostului

Jessica Williams nu a putut aştepta până la aniversarea zilei sale de naştere, care este în luna noiembrie. Era foarte nerăbdătoare să adopte un câine. Prietenul ei, Jared, a fost în cele din urmă de acord să deţină un animal de companie odată ce s-au mutat în noul lor apartament.

Jessica trebuia doar să mai aştepte câteva luni. Dar nu putea să mai lungească acest moment. Tot ce avea nevoie era să caute pe internet pentru a vedea cum va arăta viitorul ei câine.

Acela a fost momentul când l-a văzut pentru prima oară. Un patruped care avea nevoie de ea neîntârziat, cu o figură care i-a frânt inima.

Chipul trist aparţinea lui Benji, un câine fără stăpân care a fost luat de pe străzile din Los Angeles şi dus într-un adăpost mare al oraşului. Era un micuţ nervos ce suferea de scabie, boală care l-a lăsat pe bietul câine fără o bună parte din blană.

„Stă de 10 zile în adăpost şi nu se descurcă deloc bine”, a declarat Jessica pentru The Dodo. „El mârâia şi încerca să-i muşte pe oamenii care treceau pe lângă el. N-am văzut niciodată un câine mai trist şi ştiam că nu îl putem lăsa acolo.”

Cuplul şi-a dat seama că Benji avea nevoie de ei, astfel încât au decis să facă o călătorie de 6 ore de la apartamentul lor din Sacremento până la adăpostul din Los Angeles.

Când cei doi tineri au ajuns la adăpost şi le-au spus celor din personal că sunt interesaţi de adopţia lui Benji, angajaţii au fost uimiţi. Ştiau că patrupedul avea nevoie de multă grijă, dragoste şi dresaj. Aceştia chiar au încercat să-i convingă să nu-l adopte pe Benji, dar Jessica şi Jared nici nu au vrut să audă.

Jessica a declarat: „Personalul de la adăpost ne-a spus că este foarte neprietenos şi a refuzat să ne ducă în zona de aşteptare ca să-l întâlnim, deoarece ‘nu este un câine care va veni la voi pentru a cere să fie mângâiat.’ Ştiam că are şanse mari să fie eutanasiat şi nu doream să permitem acest lucru.”

Întâlnirea cu Benji a demonstrat ceea ce cuplul bănuia deja. L-au adoptat pe Benji şi i-au urat bun venit în mica lor familie. Au semnat actele şi au făcut cale întoarsă către casă.

Pe drum, Benji a fost extrem de nervos, dar Jessica şi Jared ştiau că acest comportament este absolut normal. Dar când au ajuns acasă, Benji a început să se comporte exact aşa cum le-au povestit cei de la adăpost. El a fost retras şi nu părea să aibă niciun interes vizavi de noii săi părinţi adoptivi.

Dar apoi, după câteva zile, s-a petrecut ceva magic.

Benji a înţeles în cele din urmă că era în siguranţă. Câinele pe care nimeni nu-l dorea – câinele cu cea mai tristă faţă – a început să joace! Dar Benji nu numai că dădea din coadă, el a început să se bucure cu adevărat de viaţă!

„Îi place să vină să ne lingă şi să se joace cu jucăriile sale”, a spus Jessica. „Uneori doar se prosteşte! De asemenea, el începe să latre imediat după ce ne urcăm în maşină, ca şi cum ar spune: ‘Trebuie să ne mişcăm! Hai la drum!’”

Deşi au trecut abia 3 săptămâni, Benji a devenit un membru cu drepturi depline al familiei sale adoptive. Iubeşte orice nouă aventură alături de Jessica şi Jared.

Povestea lui Benji este un memento pentru toţi câinii din adăpost, că indiferent de felul în care arată, merită o şansă. Odată ce au ieşit din acel mediu înfiorător, un milion de lucruri se pot schimba. Au nevoie de o şansă reală într-o familie adevărată…