Anamaria Vasile

Cutremur puternic în România! Pământul s-a zguduit din nou. Unde s-a simțit seismul

Un nou cutremur puternic s-a produs în România! Pământul s-a mișcat din nou în urmă cu câteva ore. Specialiștii au dat toate amănuntele. S-a aflat unde s-a simțit seismul.

Un nou cutremur puternic s-a produs în România în acest început de an. Seismul s-a întâmplat într-o zonă neobișnuită din țara noastră, în urmă cu câteva zeci de minute.

Cutremur în România
Pământul s-a mișcat în ziua de 6 ianuarie, la ora 01:50:34. Cutremurul s-a produs în Olt și a avut magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 10km, anunță INFP.

Seismul s-a simțit în mai multe orașe
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 88km SE de Craiova, 110km V de Ruse, 121km S de Pitesti, 140km SV de Bucuresti, 158km NE de Sofia, 172km SV de Ploiesti, 180km N de Plovdiv, 223km S de Brasov, 224km E de Nis, 228km S de Sibiu, precizează institutul.

Precedentele seisme, pe 2 ianuarie
Două cutremure serioase s-au produs la diferență de doar o într-o singură oră între ele! Mai multe detalii despre magnitudinea pe care au avut-o și unde s-au petrecut au oferit specialiștii.

Două cutremure s-au produs sâmbătă dimineață, în țara noastră. Primul cutremur a avut loc la ora 5.00 şi a avut o intensitate de 2,1 grade. S-a produs în apropierea oraşelor Timişoara, Arad, Szeged şi Oradea.

Cel de-al doilea seism a avut loc la ora 06:07:31 (ora locală a României), s-a produs în Banat, Timiş şi a avut o intensitate de 2,4. Mai multe seisme s-au produs în aceste zile și în Vrancea, la trecerea în Anul Nou 2021. Chiar înainte de Anul Nou 2021, trei cutremure de peste 3,3 grade au avut loc în doar 24 de ore.