Anamaria Vasile

Dans facut de o profesoara

Cat de TARE este aceasta profesoara ! Elevilor au ramas UIMITI cat de PROVOCATOR poate dansa profesoara lor !

Un grup de tineri dansatori la un concurs de dans, si-au provocat propria profesoara de dans sa le arate cat de talentata este in ale dansurilor.

Profesoara nu a stat prea mult pe ganduri si a inceput sa dansezi extrem de provocator si lasciv spre deliciul barbatilor care au prezenti.

Profesoarei nu i-a fost jena de acest lucru, dat fiind faptul ca ea iubeste aceasta meserie si o face din pasiune.

Putem vedea si reactia tinerilor studenti care erau extrem de mandri de profa lor, ba chiar o si aplaudau si o incurajau.

Ce putem spune este ca tot sa ai o asemenea profesoara si chiar sa participi la lectiile sale.

Filmuletul a inregistrat mii de vizualizari, iar comentariile de lauda nu au intarziat sa apara, ba chiar multi barbati si-ar dori o asemenea sotie, iubita etc.

Dansul este unul dintre cele mai placute moduri de relaxare si de socializare. In anumite cazuri insa, el poate fi folosit de medici pentru a trata diverse afectiuni psihice.

Dansul vine din negura timpului si inca de la inceput a existat credinta ca el are puteri magice. Cand vracii dansau in jurul unui bolnav, cei din jur erau convinsi ca duhurile rele sunt exorcizate. In Evul Mediu oamenii ajunsesera, de disperare, sa danseze ca sa nu se imbolnaveasca de ciuma.

Se spune ca faimosul dans italian, tarantela, ar fi aparut din convingerea ca sariturile lui specifice ar putea vindeca bolnavii de tarantism, boala cauzata de muscatura unui paianjen veninos, pe nume tarantula.

In prezent oamenii nu mai cred in astfel de lucruri si totusi dansul continua sa aiba efecte terapeutice, fiind folosit de psihiatri pentru a-si ajuta pacientii, informeaza essortment.com .

Specialistii spun ca ii pot ajuta cu ajutorul muzicii si al miscarilor ritmice pe cei care sufera de nevroze, psihoze sau chiar alcoolism. Dansul este o reactie primara la ritm si muzica, iar psihiatrii se folosesc de instinctele celor suferinzi pentru a-i pune in legatura cu ei insisi, altfel decat comunicand verbal cu ei.

Dansuri pentru cura de slabire

Prin intermediul miscarilor efectuate pe ritmul muzicii, pacientii isi pot exprima o suma intreaga de sentimente si emotii, ramase altfel ascunse in ungherele mintii. De asemenea, terapia prin dans urmareste sa puna de acord mintea bolnavului cu trupul, sa ii redea pacientului increderea in sine insusi si sa il vindece de suferintele emotionale.

In SUA, „Asociatia americana de terapie prin dans” a fost infiintata inca din 1966. Timp de decenii aceasta a pregatit specialisti in asemenea tehnici si a pus bazele unor proceduri standard care sunt in permanenta actualizate si in prezent, in functie de cele mai noi descoperiri stiintifice referitoare la sistemul nervos si la psihicul uman.

Pe ce se bazeaza terapia prin dans?

Este binecunoscut faptul ca fiecare din cele cinci simturi cu care suntem dotati transmit mesaje la creier prin intemediul nervilor, generand reactii specifice. De exemplu, sarim in sus, la propriu, de bucurie si ne „prabusim” in momentul in care suntem tristi. Aceste miscari fac parte din limbajul nostru non-verbal, fiind specifice corpului nostru. Atunci cand nu reactionam la mesajele transmise de creier, inseamna ca una dintre „sigurantele” noastre emotionale s-a ars.

In cadrul terapiei prin dans li se cere pacientilor sa se miste in conformitate cu cele mai ascunse ganduri si sentimente, sa se exprime in acord cu ele, sa isi manifeste de exemplu furia, teama, senzatia de izolare sau de frustrare. In acest mod ei sunt incurajati sa se confrunte cu problemele pe care le au si sa invete sa le depaseasca.

Sedintele se desfasoara in grupuri mici, sub atenta observatie a medicului. Pacientii se misca pe ritmurile diverse ale muzicii. Uneori se plimba, apoi alearga, sar in sus sau peste obstacole, se tarasc sau fac diverse salturi. Totul pe acordurile muzicii.

Apoi ei sunt incurajati sa se autocunoasca mai bine fizic, sa se „apropie” de corpul lor, si ulterior de al partenerilor de dans. Exercitiile se desfasoara pe secvente muzicale cu diverse tempo-uri si intensitati, fiecare exprimand o bogatie intreaga de sentimente specifice.

Scopul final este ca pacientul sa se simta „mai aproape” de el insusi dar si de cei din jur, mai ales ca, de obicei, aceste sedinte de terapie in grup se incheie prin imbratisari generale, intr-o atmosfera de liniste si de afectiune reciproca.

Dansul, esential pentru orice copil

In concluzie, privita ca o forma de tratament, terapia prin dans ajuta la detensionarea nervoasa, la arderea caloriilor, la intarirea oaselor, la eliberea de stres si nu in ultimul rand la socializare.

Cu toate ca este o metoda destul de noua, terapia prin dans are multi beneficiari in special in randul persoanelor singure, care isi redobandesc astfel deseori o atitudine pozitiva fata de viata in general.

Pentru oricine insa, dansul ramane una dintre cele mai revigorante si mai placute metode de relaxare, recreere si reimprospatare a fortelor. Prin urmare, dati drumul la muzica!