Despre delfini stim cu siguranta ca sunt nite mamifre extrem de intelgente insa nu staim ca acestea iubesc nespus si copii si ca ar avea rabdare sa se joace cu acestia.
Insa se pare ca acestia reusesc sa ne uimeasca de la o zi la alta!
Spre exemplu delfinul din clipul postat mai sus, se joaca cu mingea cu un copil aflat pe margea bazinului unde el isi traieste viata.
Insa la un moment dat delfinul ii fura mingea copilului si fugea cu ea in apa pentru cateva secunde.
Insa delfinul fce acest lucru pentru bucuria copilului si pentru ca vede ca aceasta se distreaza de minune cand el se joaca cu mingea prin apa.
Daca privim clipul o sa vedem ce bucurie este pe acest copil si cu cat intuziasm se joaca delfinul alaturi de micutul sau prieten. Cu siguranta orice copil si-ar dori un astfel de prieten cu care sa se joace in fiecare zi!
Unii oameni de ştiinţă susţin că ideea că unele animale au o inteligenţă egală sau chiar superioară cu cea a oamenilor sau cimpanzeilor nu este fondată şi că multe dintre abilităţile lor, cum ar fi un limbaj complex, sunt fie identice cu ale altor animale, fie mituri urbane.
Delfinii, consideraţi cele mai inteligente animale, ar putea fi de fapt la acelaşi nivel cu peştişorii de acvariu, puii sau chiar viermii.
Neuroetologul Paul Manger, de la Universitatea Witwatersrand, din Africa de Sud, spune că studiile privind delfinii sunt eronate: “Îi pune pe un piedestal pentru niciun motiv şi am proiectat multe dintre dorinţele noastre asupra lor. Ideea unui delfin excepţional de inteligent este un mit“.
În timp ce zoologii au observat că delfinii pot face distincţia între conceptele de mult şi puţin, sud-africanul arată că şi viermii pot face asta.
Cercetătorul mai arată că dovezile că delfinii pot folosi unelte sunt insuficiente şi se bazează doar pe faptul că nişte delfini cu bot turtit din Australia au învăţat să ţină în bot bureţi de mare, ca să le fie mai uşor să caute mâncare pe fundul oceanului.
Delfinii au fost învăţaţi de oameni de ştiinţă să recunoască un limbaj cu 40 de semne, însă Manger arată că asta pot face şi papagalii africani sau leii de mare din California.
Cea mai dezbătută trăsătură a inteligenţei delfinului, fluieratul care este considerat un limbaj, ar fi de fapt la fel de avansată ca şi bâzâitul cozilor de albină sau alte semnături acustice făcute de mamifere marine.
Justin Gregg, un cercetător american, încearcă şi el să aducă lumină asupra cestui subiect. “Probabil că delfinii nu au propriul lor limbaj, la fel de complex ca cel al oamenilor. Multe alte specii, de la rechini la şobolani, au vieţi la fel de excepţionale şi demne de studiat“, spune el.
Delfinii au un creier mai mare decât restul mamiferelor – 1,8 kilograme şi 0,9% din greutatea corpului, ceea ce e similar cu un cimpanzeu.
Dar cercetătorul sud-african sugerează că creierul unei balene este şi mai mare, însă asta se datorează faptului că ajută mamiferul să nu intre în hipotermie în apele reci, astfel că masa creierului se datorează de fapt unor celulă al căror singur scop este să ţină creierul cald.