Anamaria Vasile

DIALOG MEGA-AMUZANT ÎNTR-O ALIMENTARĂ DIN VASLUI, ÎNTRE VÂNZĂTOARE ȘI O CLIENTĂ ROMÂNCĂ ÎNTOARSĂ DIN ITALIA: “50 DE LEI, FĂ! CĂ EȘTI DE LA MINE DIN SAT”

Nu mai este un secret că românii uită, de multe ori, de unde pleacă. Dovada o face de această dată o româncă, întoarsă de la muncă din Italia, care s-a prefăcut că a uitat limba maternă. Răspunsul pe care l-a primit la o alimentară a făcut-o să intre în pământ de rușine.

După ”modelul” deja celebru Florin Răduciou, fostul mare fotbalist care după câteva luni de stat în Italia a ”uitat” limba română, iată că se întâmplă acum și la alte case.

Este vorba despre un dialog surprins între două femei din Vaslui, una dintre ele abia întoarsă de la muncă din Italia, care dorea să cumpere ceva de la o alimentară, și vânzătoarea, iritată că vecina ei a ”uitat” limba română.

Cumpărătoarea ajunge la casă: “Buon giorno, quanta il face productele?”, întreabă femeia cu accent italian. “50 de lei”, răspunde vânzãtoarea. “Scuzi, io non conosco dinero romeno”, continuã cumpărătoarea. Replica vânzătoarei a venit genial: “50 de lei, fă! Că esti din sat cu mine!”, relatează vremeanoua.ro.

Cumpărătoarea a plătit și a plecat nervoasă din magazin ….