Anamaria Vasile

Dieta cu ceai negru te ajută să topeşti până la 4 kilograme în 3 săptămâni

Ceaiul negru este foarte util în curele de slăbire, deoarece îmbunătăţeşte digestia şi intensifică arderea grăsimilor.

Persoanele supraponderale şi diabeticii ar trebui să îl includă în dietă, întrucât studiile au arătat că două ceşti pe zi de ceai negru pot preveni diabetul zaharat.

În plus, ceaiul negru este excelent în această perioadă, deoarece taninii din a sa compoziţie stimulează sistemul imunitar.

Dieta cu ceai negru

O reţetă veche, cu efecte garantate în lupta cu kilogramele în plus, este cea pe bază de lapte şi ceai negru. Băutura stimulează slăbitul, accelerând metabolismul şi eliminând toxinele.

Cum se procedează

Seara, se pune la fiert o jumătate de litru de lapte. După ce laptele a dat în clocot, se îndepărtează de pe foc şi se adaugă 3 linguriţă de ceai negru (plantă). Se amestecă cu o lingură de lemn, se acoperă şi se lasă la temperatura camerei până dimineaţa, când se strecoară.

Cum se consumă

Întreaga cantitate se bea pe stomacul gol, cu 30 – 60 de minute înaintea micului dejun. Dieta cu ceai negru se urmează pe o perioadă de cel puţin 3 săptămâni.

În acest timp, se pot pierde până la 3 – 4 kilograme. În timpul curei, este bine să se renunţe la pâine, paste, cartofi (sunt permişi fierţi sau la cuptor, gătiţi sănătos), orez alb, dulciuri.

Ceaiul negru şi slăbitul

Ceaiul negru este o bună alegere în dietele de slăbire de foarte mult timp. Pe lângă faptul că accelerează metabolismul şi arde grăsimile din organism, ceaiul negru accelerează şi tranzitul intestinal dacă este lent, fiind astfel foarte eficient în caz de constipaţie.

De asemenea, planta conţine substanţele teaflavină şi tearubigină, ce se comportă asemănător cu insulina, controlând nivelul glicemiei.

Precauţii şi contraindicaţii ale dietei cu ceai negru

Dieta cu ceai negru nu este rcomandata în cazuri de anxietate, ameţeli, anemie şi calciu, probleme cardiace.

Este bine de ştiut că ceaiul negru împiedică absorbţia fierului în organism. Pentru a se evita acest lucru, se recomandă ca ceaiul negru să nu fie consumat cu o oră înainte şi cu o oră după masă. În acest fel, nutrienţii din alimente pot fi absorbiţi cu uşurinţă în organism.

Se recomandă precauţie în caz de carenţe de minerale (potasiu, calciu, sodiu) şi implicit, în caz de osteoporoză.