Anamaria Vasile

Diferențele dintre prețurile afișate la raft și cele din casa de marcat nu sunt erori. Dovada

Cristi Brâncovan dovedește că diferențele dintre prețurile afișate la raft și cele din casa de marcat nu sunt erori. Când sunt prinși, angajații Kaufland restituie diferența dar NU corectează prețul greșit și continuă să ceară mai mulți bani clienților neatenți.

Așa zisele „greșeli” sunt mereu în favoarea Kaufland, niciodată în favoarea clienților.

Dacă la raft acesta costa 17,99, la casă se achitau 19,99 lei. Interesant este faptul că în urmă cu o zi, același client sesizase înșelăciunea șefului de magazin, care îi și returnase diferența, spunându-i că a fost vorba de o eroare.

Cum eroarea s-a repetat, putem spune că este vorba de o practică?

Filmarea de mai jos a fost urmărită de pste 1,5 milioane de persoane pe Facebook, generând aproape 30.000 de distribuiri și peste 2.000 de comentarii:

Timişoreanul Cristian Brâncovan a postat luni, pe pagina sa de Facebook, un avertisment pentru clienţii Kaufland, cărora le-a spus să fie atenţi la preţurile afişate pe raft şi la cele de pe bon, având surpriza să constate că la un balsam de rufe pe care l-a cumpărat era un preţ pe raft şi altul, mai mare, pe bon. „Să aruncaţi o privire peste bonurile „promoţiilor” de la Kaufland Şagului.

La mine 2 din 3 produse aveau preţul greşit faţă de cel de la raft (luni -ora 21:00 ). Nu am luat mare lucru la promoţie, chiar şi aşa 5.6% din preţul plătit era „ţeapă”. Mi-au restituit banii, la ghişeul de informaţii, pentru că mi-am dat seama pe loc, de aia mă gândeam să vă scriu, să nu vă simţiţi „înşelaţi” când ajungeţi deja acasă”, a scris „vânătorul de hoţi”, pa Facebook.

Marţi, Cristian Brâncovan s-a întors la Kaufland, pentru a vedea dacă a fost vorba de o greşeală sau este o practică a magazinului. Tânărul a filmat totul şi a arătat cum cumpără un balsam de rufe al cărui preţ la raft este mai mic decât cel de la casă. După ce a sesizat problema la ghişeul de informaţii, Brâncovan a cerut să discute cu un şef, care a refuzat să aibă un dialog înregistrat cu timişoreanul. Filmuleţul postat pe Facebook s-a viralizat foarte repede, adunând în mai puţin de o zi peste 1,3 milioane de vizualizări şi mii de comentarii şi aproape 28.000 de share-uri.

Ne cerem scuze pentru neplăcere, a fost o eroare umană și vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru a limita și preîntâmpina astfel de situații, care ne dorim să nu se mai repete.

Corectitudinea etichetelor la raft reprezintă o prioritate pentru noi, iar în fiecare magazin avem echipe dedicate care le controlează zi de zi.

Clienții care au cumpărat în aceste zile din magazinul din Timișoara, strada D. Bojinca nr. 4, produsul balsam de rufe Silan aflat la promoție, se pot întoarce cu bonul de casă la Biroul de Informații din magazinul din Timișoara pentru a primi diferența de preț de 2 lei.

De asemenea, rugăm clienții care sesizează astfel de situații să se adreseze pentru rezolvare la numărul de telefon gratuit 0800.080.888 de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 18.00, sau la Biroul de Informații din magazine.