Anamaria Vasile

Povestea elevului de 10 din Vaslui. Este olimpic şi va studia biologia la Oxford

Este copilul de 10 spun in cor părinţii şi profesorii săi. Este olimpic şi va studia pe viitor biologia la Oxford. Vrea să devină cercetător dar din păcate nu în ţară, ci în Marea Britanie.

Vlad este în clasa a XII-a şi a reuşit performanţa, ca în toţi anii de liceu să obţină numai note de 10.

Cătălin Igant, directorul liceului „Mihail Kogălniceanu” Vaslui: „Este un elev tenace, inteligent, extraordinar de bun la toate obiectele de studiu”.

Vlad este fascinat de biologie iar asta se vede şi din cele peste 100 de diplome şi medalii pe care le-a obţinut de-a lungul anilor. Ultimul succes: a obţinut punctaj maxim la olimpiada naţională şi va concura cu elevi din toată lumea la competiţia internaţională din Marea Britanie.

Vlad Sîmbotin, elev: „Învăț destul de mult, în medie, să zic, 4-5 ore, dar înspre probele olimpiadelor se mărește durata, vreo 10 ore uneori, e program ceva mai intens, dorm destul de puțin”

Gianina Romaşcu, profesor de biologie: „Mereu avea întrebări, mereu mă suna, mereu îmi trimitea mailuri sau mesaje… dar aici cum este? că aici spune într-un fel, aici în alt fel …și am observat că este interesat, foarte dornic să afle mai mult, să reușească”.

Şi elevii de 10 se distrează, aşa că Vlad iese frecvent în oraş cu prietenii, joacă tenis şi cântă la chitară.

Mihnea Dima, coleg: „De fiecare dată când am nevoie de ceva merg la el și mă ajută fără nicio problemă, ieșim, avem și activități distractive împreună”.

Florin Sîmbotin, tatăl: „Ca toți copiii, e pasionat de cunoaștere, cel mai important pentru el e să cunoască și cât mai mult”.

După bacalaureat, Vlad se va înscrie la Facultatea de Biologie a Universităţii Oxford, din Marea Britanie. Visul lui este să rămână acolo şI să devină cercetător.