Anamaria Vasile

Dintotdeauna a existat o legătură strânsă între oameni şi cai

Dintotdeauna a existat o legătură strânsă între oameni şi cai, dar ce face această tânără este dincolo de cuvinte!

Calul este simbol de curaj, graţie şi viteză şi este considerat şi în zilele noastre ca fiind cel mai fidel companion necuvântător al omului. Cu statura lui impresionantă, cu voinţă, docilitate, uneori neastâmpăr, calul a impresionat dintotdeauna omul, care şi-a dorit să aibă cu acest animal o relaţie bazată pe încredere şi respect. Iar imaginile din acest filmuleţ vorbesc de la sine.

Această tânără ne demonstrează că dacă înţelegem psihologia şi comportamentul unui cal, putem face un prim pas pentru a crea o relaţie bazată pe încredere şi respect fără nici măcar un sunet rostit. Bjorg şi Menor, cei doi cai care îi sunt alături, sunt capabili acum să răspundă afecţiunii pe care tânăra le-o arată.

Un proverb ne spune că nu există legătură mai strânsă decât aceea dintre un cal şi călăreţul său. Limbajul gestual şi al mişcărilor corpului sunt esenţiale pentru ca aceste animale să exprime la rândul lor un comportament afectiv de acceptare reciprocă. Caii îşi exprimă afecţiunea faţă de om atunci când încrederea şi respectul sunt prezente în relaţia lor. Niciun cal nu va răspunde pozitiv dacă folosim măsuri corective de supunere.

Caii se simt în siguranţă atunci când regulile rămân aceleaşi şi ştiu la ce să se aştepte. Dacă stabilim limite şi reguli corespunzătoare, calul va fi un partener dispus să ne răspundă de fiecare dată cu promptitudine.

Dicționar de vise. Ce înseamnă când visezi cai. Semificatii în funcție de culoare

Dacă te numeri printre cei care se întreabă ce înseamnă când visezi cai, citește în continuare. Vei afla care sunt înțelesurile și mesajele ascunse ale viselor cu cai. Citește în continuare.

Calul aparut in vis inseamna dorinta de libertate sau poate reprezenta un tel pe care vrei sa-l implinesti. Cand visezi un cal care moare sau care zace, primesti mesajul ca urmeaza o situatie ce te va testa sau o situatie care va contribui la dezvoltarea ta personala. Daca te visezi calare pe cal, inseamna ca vei primi in grija alti oameni, pe care trebuie sa ii indrumi.

Atunci cand visezi un cal bland, primesti mesajul ca trebuie sa infrunti cu curaj viitorul. Daca visezi un cal atasat de o caruta, inseamna ca vei avea taria de a trece peste situatii dificile in viata. Atunci cand visezi un cal salbatic, primesti mesajul ca ai nevoie de aventura, de actiune sau de creativitate in viata ta. Daca esti calare pe calul salbatic, inseamna ca urmeaza o perioada de satisfactie in viata ta sau ca trebuie sa fii putin mai responsabil in actiunile tale.

Daca visezi ca te musca un cal, fii atent la actiunile unei persoane care s-ar putea sa te atace sau sa te barfeasca in viata reala. Daca musca pe altcineva calul, mesajul este vei incepe un proiect nou sau vei relua un proiect mai vechi. Daca visezi balega de cal, inseamna bunastare. Cele mai vechi dictionare despre vise asociaza fecalele cu fericirea, bunastarea sau inceperea unor proiecte noi ce au legatura cu sporirea averii. Daca visezi ca omori un cal, poate insemna ca afli vesti proaste despre situatia financiara. Daca visezi ca vorbesti cu un cal, poate insemna nevoia ta de dezvoltare personala, de descoperire a misiunii tale pe pamant.

Sau poate insemna nevoia ta de a oferi afectiune.

Daca visezi ca pariezi pe un cal la curse, poate fi mesajul asumarii unui risc. Fii pregatit sa anticipezi obstacolele care iti apar in cale. Daca animalul pe care ai pariat castiga, drumul spre succes este asigurat. Daca visezi cai care se bat, poate insemna o nevoie de aventura. Este posibil sa iti doresti schimbarea locului de munca sau sa incepi un nou proiect. Mesajul este sa te concentrezi pe ceea ce vrei sa faci.