Anamaria Vasile

Doua ingrediente care iti detoxifica ficatul si pancreasul

Aceasta este o reteta uimitoare, care va curata pancreasul si ficatul, amelioreaza constipatia si regleaza colesterolul.

De asemenea, medicii sustin ca aceasta bautura imbunatateste functia inimii si intareste sistemul nervos.

Este foarte usor de preparat pentru ca ai nevoie doar de doua ingrediente, pe care le ai in casa, iar daca iti lipsesc le poti gasi in orice magazin.

Ingrediente: 350 ml apa fierbinte, o lingura si jumatate de fulgi de ovaz integral.

Cum se prepara

Clatiti ovazul, puneti-l intr-un pahar si turnati apa fierbinte. Lasati peste noapte, dar nu mai mult de 12 ore.

Dimineta, strecurati amestecul si consumati 230 de ml pe stomacul gol. Ceea ce v-a ramas, veti consuma seara, inainte de culcare.

Aceasta cura se face in fiecare an astfel: consumati bautura zilnic, timp de o luna, faceti pauza doua luni si repetati pana la sfarsitul anului.

Ştiaţi că tocmai în societatea actuală, modernă şi preocupată constant de alimentaţia sănătoasă, ovăzul este folosit în 95% din cazuri ca hrană ideală pentru cabaline şi doar 5% pentru consumul uman?

Acest lucru ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru că semnalează faptul că oamenii încă nu sunt conştienţi de efectele nemaipomenite ale acestui aliment.

Ovăzul constituie opţiunea cea mai sănătoasă pentru un mic dejun perfect pentru că un singur bol de ovăz poate face minuni pentru corpul tău.

Să descoperim câteva motive pentru care ar trebui să incluzi ovăzul în meniul tău zilnic:

Reduce nivelul de colesterol – datorită prezenţei beta-glucanului, o categorie specială de fibre solubile.

Întăreşte sistemul imunitar – tot datorită fibrelor din ovăz pot fi prevenite infecţiile bacteriene şi virozele respiratorii.

Protejează inima – antioxidanţii din ovăz luptă împotriva acţiunii radicalilor liberi, protejând vasele de sânge împotriva depunerilor de colesterol, responsabile de apariţia bolilor de inimă.

Reglează nivelul de zahăr din sânge – fibrele conferă senzaţia de saţietate şi ajută la îndepărtarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei.

Reduce riscul de diabet de tip 2 – datorită conţinutului ridicat de magneziu din ovăz se va reduce rezistenţa la insulină, principalul factor de risc în apariţia diabetului zaharat. În combinaţie cu produsele lactate, ovăzul poate reduce cu până la 50% riscul de diabet, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

Previne instalarea cancerului de sân – în special la menopauză, femeile au nevoie de fibre din cereale integrale pentru a reduce riscul de cancer mamar. Studiile indică faptul că femeile care consumă ovăz înainte de instalarea menopauzei au cu 41% mai puţine riscuri să se îmbolnăvescă de cancer de sân.

Riscul poate fi şi mai mult redus, respectiv cu 30 de procente, dacă, pe lângă ovăz, includeţi în meniu fructe proaspete care sunt excelente surse de fibre.

Copiii sunt feriţi de pericolul astmului – dacă mănâncă încă de la vârste fragede ovăz la micul dejun.