Nu am știut niciodată că aceste animalute sunt atât de drăguțe înainte de a viziona acest videoclip! !De fapt, porcusorul spinos din acest videoclip trebuie să fie una dintre cele mai dragute animale pe care le-am văzut vreodată.
Dar asta nu este tot! Știți partea cea mai drăguță?
Glasul frumosului animal! Ai auzit vreodată cum face un porcusor spinos? Îți poți imagina?
Urmăriți acest videoclip și veți afla! Este unul dintre cele mai dulci sunete pe care le veți auzi vreodată! Acesta este un absolut trebuie să vezi.
Cele mai mari rozatoare africane, porcii spinosi, denumiti si ghimpos sunt creaturi care au spatele, partile laterale ale corpului si coada prevazute cu peste 30 000 de spini lungi, asemanatori unor ace.
In timp ce cauta de mancare aceste animale scot un sunet ca un grohait si sunt active mai ales in timpul noptii. Porcii spinosi prezinta cateva caracteristici interesante, si anume:
Porcii spinosi nu hiberneaza. Ei prefera sa traiasca in locuri umbroase, cum ar fi paduri, dealuri, pajisti si deserturi.
De regula isi aleg o pestera, un copac sau un banc de zapada, unde se ascund de pradatori. Adaposturile lor se numesc vizuine.
Cele mai mari rozatoare africane, porcii spinosi, denumiti si ghimpos sunt creaturi care au spatele, partile laterale ale corpului si coada prevazute cu peste 30 000 de spini lungi, asemanatori unor ace. In timp ce cauta de mancare aceste animale scot un sunet ca un grohait si sunt active mai ales in timpul noptii. Porcii spinosi prezinta cateva caracteristici interesante, si anume:
1. Denumirea de „porcupine” se traduce prin: “cel care se ridica cu furie” Aceste specii nocturne sunt greu de gasit in timpul zilei, preferand sa doarma in acesta perioada. Cunoscuti si sub numele popular de maestrii-alpinisti, porcii spinosi au picioare puternice, gheare curbate si labe plate, care ii ajuta sa se catare in copaci. Unii dintre ei isi pot folosi, in acest scop, coada puternica.
2. Porcii spinosi nu hiberneaza. Ei prefera sa traiasca in locuri umbroase, cum ar fi paduri, dealuri, pajisti si deserturi. De regula isi aleg o pestera, un copac sau un banc de zapada, unde se ascund de pradatori. Adaposturile lor se numesc vizuine.
3. Fiind erbivori, porcii spinosi, nu consuma carne, hranindu-se indeosebi cu frunze, scaieti, buruieni, scoarta de copac, conuri de pin etc. Isi folosesc dintii ascutiti si puternici pentru a mesteca lemnul dur si semintele; incisivii lor lungi sunt folositi pentru a rupe scoarta copacilor.
4. Porcii spiosi sunt renumiti pentru spinii lor grosi si rigizi care le acopera corpul, cu exceptia fetei si a partii inferioare a cozii. Acestia protejeaza animalele impotriva pradatorilor, precum: coiotii, cainii, ursii, vulpile si chiar oamenii.
Tepii care si-au pierdut calitatea de aparare sunt foarte curand inlocuiti cu unii noi. Desi porcii spinosi nu sunt animale agresive, este recomandat sa stati departe de ei, deoarece intepaturile tepilor lor sunt extrem de dureroase.
5. La sfarsitul verii si inceputul toamnei are loc sezonul de imperechere. Puii se nasc cu niste spini moi, care se intaresc dupa cateva ore. Dupa aproximativ sase luni, acestia sunt pregatiti sa plece de langa mama lor, dupa ce au invatat sa supravietuiasca singuri.
6. Exista doua grupe principale de porci spinosi: cei din Lumea Veche, care traiesc indeosebi, sub pamant, in galerii lungi si joase si porcii spinosi din Lumea Noua, care se catara in copaci. Porcii spinosi comuni traiesc in America de Nord si pot fi intalniti in regiunile impadurite din Alaska si pana in Mexic.
7. In trecut, americanii nativi foloseau spinii acestor animale pentru a-si decora hainele, mocasinii sau ca ace de par. De asemenea, porcii spinosi constituiau o importanta sursa de hrana.