Anamaria Vasile

Drama Ralucăi Moianu. A rămas văduvă după ce soțul său a pierdut lupta cu boala

Viața Ralucăi Moianu s-a schimbat într-o clipită, când soțul ei a primit un diagnostic cumplit: cancer la plămâni, la doar 50 de ani. Și-n ciuda luptei aprigi, celebrul comentator sportiv Marius Ancuța a decedat, lăsând în urmă o văduvă îndurerată și o fiică de doar 15 ani.

Vorbind despre durerea din sufletul ei, Raluca Moianu declara nu acum mult timp că nu-și permite să-și arate suferința, de dragul fiicei sale. ”Eu sunt o persoană veselă şi încerc sa rămân pozitivă. Cred că așa ne naştem, nu este doar autocontrol. Eu am o fetiţa de 14 ani, nu pot să îmi permit. Când ajungi să fii părinte singur, trebuie să mergi înainte. Depresia nu te întreabă. Dar te duci repede la psiholog şi trebuie să te dregi. Fiecare om are povestea lui, dar cred că dimineaţa te uiţi în oglindă şi spui că eşti fantastică. Iar energia pozitivă te ajută să primeşti un zâmbet. Atât de tare m-a încercat viaţa, că vreau să rămân pozitivă’, a declarat Raluca Moianu.

Cât despre suferința regretatului ei soț, Raluca declara că acesta a luptat din răsputeri să rămână în viață. ” Soţul meu a fost un tip mândru şi nu a fost nicio zi bolnav. Timp de 57 de zile a luat antibiotice foarte puternice. Statisticile spun că cei care sunt diagnosticaţi cu această maladie supravieţuiesc un an, un an şi jumătate.  El a făcut tot ce a putut. La un moment dat mi-a spus: «Şi dacă am să mor, am să comentez Campionatul Modial de Snooker» (…).

A făcut un efort extraordinar în mai, pentru că el abia se mai ţinea pe picioare. Ulterior, au fost nişte săptămâni foarte urâte, a făcut radioterapie, dar au fost efecte pozitive pe o durată scurtă. Slăbise, se schimbase… (…). Copila mea e puternică, seamănă cu el, e mândră ca el şi mi-a spus: «Nu vreau să mi se plângă de milă».’, a mai declarat Raluca Moianu.