Anamaria Vasile

Experiența mea cu aparatul dentar și ce sfaturi am pentru cei ce amână să meargă la dentist

Experiența mea cu aparatul dentar și ce sfaturi am pentru cei ce amână să meargă la dentist

Dinții sunt bijuteriile pe care le purtăm permanent. Un zâmbet ne înfrumusețează. Când cineva ne zâmbește, îl simțim mai aproape, ne simțim mai confortabil să purtăm o conversație, să ne deschidem.

De aceea, am decis să scriu acest articol ca un îndemn pentru a vă face vizita anuală sau bianuală la stomatolog. De când nu ați mai mers la dentist? Dacă a trecut mai mult de un an, e bine să vă faceți o programare. Chiar la fiecare 6 luni este recomandarea specialiștilor pentru a efectua un control de rutină.

De ce este important să mergem la medicul stomatolog?

 – controlul periodic poate preveni probleme mai grave care ne pun sănătatea în pericol

 – este mai ieftin să mergem la vizita de rutină, decât să ajungem să se agraveze cariile, infecțiile, inflamațiile sau anumite poziții incorecte ale dinților care să necesite intervenții ce durează mai mult timp și costă mai mult

 – dacă suntem părinți, oferim și copiilor un exemplu pozitiv, pentru că dacă se obișnuiesc de mici cu prezența dentistului în viața lor și vor considera acest lucru o normalitate

 Poate nu știați, însă din cauza afecțiunilor dentare pot să apară mulțime de alte probleme de sănătate în corp. De exemplu, studii recente au corelat placa bacteriană și bolile asociate acesteia cu boli de inimă: bacteriile care formează placa bacteriană pot trece în sânge și în timp, pot afecta sănătatea inimii.

Vă spun din propria experiență că atunci când am amânat să merg la stomatolog, am fost nevoită să recuperez anumite proceduri pe care, dacă le făceam la momentul oportun, aș fi avut mai puțin de „suferit”. Este mult spus că am suferit, pentru că, în ziua de azi, nu este dureros deloc să apelezi la o curățare dentară profesionistă sau la o intervenție.

Așa că, dacă te temi de sensibilitate sau de durere, nu e cazul! Aparatura a avansat, medicii sunt din ce în ce mai bine documentați, se face mereu anestezie, astfel încât pacienții chiar nu sunt niciun disconfort.

Observ că în ultima vreme există o deschidere mai mare pentru folosirea aparatului dentar. Până acum erau multe preconcepții și mulți oameni se fereau să poarte aparat dentar, însă din fericire s-a schimbat mentalitatea. Eu personal chiar am făcut acest pas pentru că am înțeles că îmi poate preveni viitoare probleme mai grave.

Eram destul de nemulțumită de dinții mei, așa că am mers la dentist, l-am ales pe domnul doctor Ahmad Jbara. Aveam de gând să îmi pun fațete, pentru a schimba aspectul dinților. După consult, însă, domnul doctor mi-a spus cu toată sinceritatea că dinții mei sunt sănătoși, sunt bine întreținuți și fără carii și nu ar fi nevoie de fațete. Mi-a recomandat să optez pentru partea de ortodentiție, să îmi pun un aparat dentar pentru a-mi corecta poziția dinților.

Mi-a oferit o mare încredere în clinica Dr. Ahmad Jbara pentru că m-a pus pe mine, ca pacient, pe primul loc. Ar fi putut foarte simplu să îmi recomande fațete, pentru care este extrem de cunoscut în domeniu, iar fațetele sunt mai scumpe, ar fi avut de câștigat. Însă a dat dovadă de profesionalism recomandându-mi să îmi păstrez dinții și doar să le îmbunătățim aspectul.

În cadrul clinicii lucrează medicul dentist Dr. Sari Jaber. – Medic Specialist Ortodonţie, la care am apelat pentru aparatul dentar. Este un medic pe care il recomand cu drag, este foarte răbdător, a lucrat cu blândețe, îmi răspunde la toate întrebările și îmi zice exact ce îmi face atunci când reglează aparatul. Fiind atât de deschis și de blând, îmi oferă o mare încredere pentru a mă lăsa în mâinile lui.

Eu sunt foarte încântată de clinica domnului doctor Ahmad Jbara pentru că mereu am fost întâmpinată cu profesionalism, toți medicii mi-au vorbit frumos, au fost amabili, iar aceste mici detalii au contribuit la experiența mea ca pacient la stomatologie.
 
Sper că prin acest articol să contribui la decizia voastră de a merge cât mai rapid la un medic specialist! Zâmbetul este un accesoriu pe care e păcat să nu îl folosiți cât mai des, fără jena cariilor, a respirației neplăcute sau a altor probleme. Investiți în el și veți vedea ce bine vă veți simți!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Categories count color