Anamaria Vasile

Femeia Berbec – de ce toți bărbații și-ar dori una ca ea

Femeia Berbec are standarde inalte si scopuri mari pentru care lupta zilnic.

Pe partea sentimentala este unica si coplesitoare. Face oamenii sa o asculte cu usurinta si le capteaza atentia repede prin felul in care stie sa vorbeasca. Vrei sa o cuceresti? Joaca sah cu ea. Joaca rolul regelui sau al pionului. Ea e regina intotdeauna. Are ochii patrunzatori, mari si buni cititori. Este remarcabil cum intensitatea cu care traieste si pe care o transmite celor din jur ii face pe acestia sa nu o poata privi prea mult. Radiaza cand iubeste, dar nu iubeste usor.

Vrei sa o pacalesti, sa o duci de nas? Sansele sunt mici, dar daca vrei sa o cuceresti incearca sa-i oferi o aventura unica, uimitoare, in locuri exotice, greu explorabile de unde sa poata vedea lucuri noi si sa experimenteze necunoscutul. Este o persoana curajoasa si e impresionata de persoane care stiu sa jongleze cu cuvintele usor, sunt istete si o pot invata lucruri noi.
Este comun pentru o femeie Berbec sa se detaseze emotional pentru a se proteja. Ii e teama de esec si de puterea pe care o poate avea alta persoana asupra ei daca o vede vulnerabila si slaba. Are nevoie de provocari si de oameni care stiu sa i le ofere ca ea sa nu ajunga sa se plafoneze, sa intre intr-o rutina.

Iti dai seama ca o femeie berbec nu te mai iubeste cand nu se mai cearta cu tine, cand nu iti mai cere explicatii, cand, chiar si daca e foarte suparata pe ce i-ai facut, te trateaza cu indiferenta si nu se mai implica.

Citat preferat: Nu poti grabi ceva ce vrei sa dureze o vesnicie.

Este un citat care descrie perfect viata unei femei Berbec din multe puncte de vedere. Ea este calculata si atenta, nu lasa ca oamenii sa o influenteze si creeaza bariere puternice pentru cei care vor sa o doboare.

Istoric vorbind femeia Berbec poate fi asemanata cu Achille retragandu-se din Razvboiul Troian. Este o eroina, o femeie matura, puternica, stapana pe ea. Arata lumii o fata rece si intinidanda, este comoda doar cu persoanele apropiate si nimeni nu-i cunoaste slabiciunile.

Pe partea mitica – femeia berbec este un varcolac – o creatura puternica, schimbatoare, care te apara si te ocroteste, dar care stie sa se faca respectata si temuta daca este cazul. Noaptea este partea ei preferata din zi. Iubeste linistea si cerul instelat. Se simte protejata si sigura.

Cea mai mare teama a unei femei Berbec este teama de abandon, detasare, separare de cineva drag. Pierderea unei persoane dragi este destul de catastrofala. Ii ia foarte mult sa-si revina. Consuma timp pe amintiri si imagini din trecut. Este atasata de ele si ii e imposibil sa le lase in urma.

Tine la prieteni si familie, traieste pe muchie, invata multe din fiecare capcana care ii este pusa in cale.

Are un simt al umorului destul de bine dezvoltat, este naturala. Este in topurile zodiacului cand vorbim de umor. Are replica la orice si foloseste mult sarcasmul. Stie sa se distreze si sa petreaca.

Fiind o femeie matura si independenta nu este genul de om care sa ceara sau sa caute aprobarea, sfaturile altora la fiecare pas. Vrea sa-si arate ei, in primul rand, ca este capabila sa mearga pe acest drum singura, cu capul sus.