Anamaria Vasile

Fetita s-a urcat pe scena si a inceput sa cante cu Celine Dion

Cântăreața a făcut publică o imagine din copilărie în ziua în care a aniversat 50 de ani, gest care nu îi este deloc obișnuit. Pornind de la acea fotografie de colecție, am trecut și noi în revistă ipostazele caracteristice divei de-a lungul timpului!

Celine a crescut într-o familie numeroasă, fiind cea mai tânără dintre cei 14 copii ai familiei Dion. Numele său complet este Celine Marie Claudette Dion și se trage dintr-o familie de muzicieni, Familia Dion având concerte pe când Celine era mic copil.

După ce au deschis un bar cu pian, Celine, în vârstă de numai 5 ani încânta clienții fideli cu vocea sa suavă.

La vârsta de 12 ani, Celine a înregistrat un demo al unui cântec compus împreună cu mama ei. Au trimis caseta managerului și producătorului Rene Angelil. După ce a auzit caseta, acesta a vrut imediat să o vadă pe Celine și a semnat imediat cu ea sub condiția de a avea control absolut asupra carierei sale.

Casa sa de muzică a finanțat primul album al lui Celine, La Voix du bon Dieu.

Până la vârsta de 18 ani, Celine a înregistrat 9 albume în franceză, iar în 1988 a câștigat concursul Eurovision din Dublin, Irlanda, iar vocea ei a putut fi auzită în toată Europa, dar și Orientul Mijlociu, Australia și Japonia. Primul ei album în engleză a vândut 1 milion de copii în întreaga lume.

Cântecul pentru Frumoasa și Bestia a făcut-o faimoasă și în America, albumul a vândut peste 12 milioane de copii în toată lumea.

De asemenea, cântecul If You Asked Me To a fost trecut pe locul 4 în lista Billboard Hot 100 și pe locul 1 pe lista cântăreților contemporani, ceea ce a dus-o pe Celine pe drumul succesului în primul său turneu în SUA.

Pe 30 martie, a sărbătorit jumătate de secol de când a venit pe lume. Vedeta canadiană are o carieră muzicală întinsă pe 37 de ani, primul ei album fiind lansat în 1981. Însă abia în 1990 a cucerit publicul cu piese cântate în engleză, de pe albumul Unison.

În momentul de față este unul dintre cei mai mari artiști din lume, cu performanțe – în industria muzicală, evident – de peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume și o avere personală de 630 de milioane de dolari.

Pe lângă hiturile ei memorabile, care i-au conturat cariera de-a lungul anilor – precum „My Heart Will Go On,” „The Power of Love” și „Because You Loved Me” – Dion a reușit și altă performanță impresionantă – s-a alăturat unor staruri ca Elton John, Rod Stewart, Britney Spears sau Backstreet Boys pentru a susține concerte de mare succes în Las Vegas.

Începându-și spectacolele în 2003, Celine a ajuns să scoată un profit remarcabil din concertele susținute în Las Vegas, cam 400 de milioane de dolari în numai cinci ani, adică 500.000 de dolari pe show, cel mai mult din istoria spectacolelor din acest oraș.

Dar viața divei nu a fost numai lapte și miere tot timpul. În 2014, de pildă, a fost nevoită să renunțe temporar la cariera ei răsunătoare, din cauza bolii crunte cu care lupta soțul ei, Rene Angelil.

S-a întors pe scenă în august 2015, însă după numai cinci luni a luat altă pauză din cauza celei mai mari tragedii trăite vreodată de ea – s-a despărțit definitiv de soțul ei, dar și de fratele Daniel, care au părăsit-o amândoi, la numai câteva zile distanță unul de celălalt, din cauza cancerului.

Dar, la ceas aniversar, să ne amintim de momentele frumoase din viața lui Celine și să trecem în revistă transformarea uimitoare prin care a trecut una dintre cele mai mari cântărețe din lume în toți acești 50 de ani de viață!

Iată, așadar, cum arăta Dion în trecut și cât de încrezătoare și de atrăgătoare este în prezent!