Anamaria Vasile

Fiul a râs când mama lui i-a spus că vrea să înveţe să danseze

Atunci când ne dorim ceva cu adevărat, vârsta nu constituie o limită sau un obstacol în calea noastră. Acest tânăr nu şi-a închipuit niciodată că mama lui care poartă pe umeri un număr considerabil de ani va putea ţine pasul cu el într-un dans de actualitate.

Coregrafia pe care mama şi fiul o interpretează la unison este perfectă atât ca ritm cât şi ca sincronizare a tuturor mişcărilor şi paşilor de dans.

Ideea fiului de a-şi invita mama la o lecţie dans a produs o surpriză uriaşă pentru că femeia execută pas cu pas fiecare mişcare a unui dans pliat pe melodia de notorietate „Gangnam Style”.

Videoclipul pe care l-au realizat împreună a avut un succes de top, încât cei doi au fost invitaţi în emisiunea „The Ellen Show” unde au oferit tuturor o reprezentaţie de zile mari.

Privindu-i pe amândoi realizăm cu câtă bucurie şi dăruire se implică în timpul dansului încercând fiecare să se facă remarcat prin talentul lor extraordinar de dansatori. Dacă fiul este un profesor bun, în aceeaşi măsură mama acestuia se dovedeşte a fi o elevă silitoare şi perseverenţă.

Sincronizarea perfectă a mişcărilor şi a paşilor de dans alături de bucuria care li se citeşte pe chipuri sunt atu-urile perfecte pentru o legătură cu totul specială, mamă – fiu. Cu puţin curaj, perseverenţă şi pasiune pentru lucrul bine făcut, astfel de momente se pot întâlni destul de des în multe familii. Impresionant!

„Gangnam Style” (în coreeană: 강남스타일, AFI: [kaŋnam sɯtʰail]) este un single K-pop înregistrat de cântărețul sud-coreean PSY. Piesa a fost lansată în iulie 2012 ca single principal al celui de-al șaselea album al său, PSY 6 (Six Rules), Part 1, și a debutat pe primul loc în clasamentul muzical național din Coreea de Sud.

Pe 21 decembrie 2012 „Gangnam Style” a devenit primul videoclip de pe YouTube care a înregistrat un miliard de vizualizări. La 11 martie 2013 videoclipul muzical a fost vizualizat de peste 1,445 miliarde de ori și a devenit cel mai vizionat videoclip de pe YouTube, depășind piesa „Baby” a lui Justin Bieber.

Expresia „Gangnam Style” este un neologism coreean care se referă la un stil de viață asociat cu Districtul Gangnam din Seul. Piesa și videoclipul muzical al acesteia au devenit populare în august 2012, influențând de atunci cultura populară din întreaga lume.

„Gangnam Style” a primit un amestec de recenzii pozitive pentru ritmul captivant și pentru mișcările de dans amuzante executate de PSY (care au devenit de asemenea un fenomen) în videoclip și în timpul concertelor din întreaga lume. În septembrie 2012 „Gangnam Style” a fost recunoscut de Guinness World Records drept cel mai „plăcut” videoclip de pe YouTube.

Videoclipul a devenit o sursă de parodii pentru diferite persoane, grupuri și organizații, inspirând în același timp grupuri de dansatori din Paris, Roma și Milano la care au participat zeci de mii de tineri. Pe 31 decembrie 2012 peste un milion de oameni au asistat la un concert transmis în direct din Times Square, New York, în care PSY a interpretat piesa „Gangnam Style” alături de rapperul MC Hammer; precum și în fața Porții Brandenburg din Berlin.