Anamaria Vasile

Gafa inimaginabilă făcută de Donald Trump vizavi de suverana Marii Britanii

În prima seară din turneul prezidențial în Marea Britanie, Donald Trump și soția lui, Melania Trump, au fost găzduiți de regina Elisabeta la Palatul Buckingham. Acolo, a avut loc un dineu special, în onoarea vizitatorilor americani.

Și, deși totul părea că decurge conform planului, la un moment dat Donald Trump a decis să facă un gest necugetat în prezența reginei Elisabetei. Mai întâi a ținut un discurs onorant la adresa gazdei sale, numind-o o ”mare, mare femeie”, după care și-a plasat, protector, mâna pe spatele suveranei.

Mulți care nu cunosc protocolul regal ar fi catalogat gestul dreptul unul admirativ, însă cei din încăpere au rămas muți de umire. Se prea bine știe că nimeni nu are voie s-o atingă pe suverană, dacă nu cumva aceasta inițiază apropierea. De aceea, sunt interzise strângerile în brațe ori strângerile de mână, atâta vreme cât regina nu e cea care face primul pas.

Totuși, incidentul a trecut nesesizat de către suverană, ea păstrându-și calmul și zâmbetul pe buze pe întregul discurs al lui Donald Trump. În orișice caz, echipa de securitate a reginei a fost pe fază, așa cum se întâmplă în toate situațiile în care cineva nu cunoaște protocolul regal și întrece măsura cu apropierea față de suverana Marii Britanii.

Loading...