„Am oare vreun talent?” „Dacă nu fac ce e bine pentru mine?” „Dacă chemarea mea în această viață este complet diferită?” Întrebări de acest gen trec prin mintea a mii de oameni, indiferent de vârsta lor.
Daca ești unul dintre acei oameni, poate că e timpul să iei o pauză și să începi să te gândești la cine ești tu cu adevărat. Ar putea părea dificil – și chiar este – dar gândește-te logic și îți vei da seama de urmatprul fapt – cu cât amâni mai mult momentul, cu atât vei fi blocat mai mult timp în aceeași spirală de îndoială și confuzie privind drumul tau in viață.
Pentru a te ajuta, iată un ghid pas cu pas pentru a te ajuta să-ți descoperi unde se află adevaratele tale talente.
Pasul 1: Amintește-ți toate visele tale
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți amintești toate visele realiste care le-ai avut pe tot parcursul vietii – începând din copilărie, continuând cu cele din școală și liceu, și în cele din urmă ca adult. Scrie-le pe o bucată de hârtie.
Pasul 2: Fă o separare clară între „a avea” și „a fi„
Acum, că ți-ai scris toate visele pe o foaie de hârtie, trebuie să le separi în două categorii:
Visele din categoria „a avea„: cele care implică câștigarea, intrarea în posesie a ceva ce nu ai în acest moment.
Visele din categoria „a fi„: acelea care implică să îți asumi un anumit rol nou în viață.
Acum scrie doar visele din categoria „a fi” separat – vei lucra doar cu acestea.
Pasul 3: Ce a provocat o reacție în tine?
Îți mai amintești dacă ai simțit vreodată o emoție când te-ai uitat la altcineva care își îndeplinește un anumit rol în viață? Vrei să fii în locul lui? Dacă este așa, notează-ți.
Pasul 4: Ce îți place sa faci?
Notează-ți orice activități sau hobby-uri pe care le-ai făcut cu plăcere în trecut. Ce ți-a plăcut să faci când erai copil, adolescent sau adult? Ce îți place să faci acum?
Pasul 5: Scapă de ceea ce nu ai nevoie
Uită-te la tot ceea ce ai scris până în acum. Gândește-te bine la fiecare vis al tău din categoria „a fi” și vezi care dintre ele încă îți provoacă o reacție emoțională – acel sentiment de emoție discutat la pasul 3.
Acum, imaginează-te în aceste roluri. Ce ai face în acest moment, dacă ai fi în acest rol? Cum te-ai simți?