Anamaria Vasile

Idee inedita! Cum arată o trecere de pietoni din Făgăraș

În zona școlilor din Făgăraș trecerile de pietoni au fost inscripționate cu mesaje de atenționare atât pentru copii cât și pentru părinți.

Toate dungile de culoare roșie ale trecerilor de pietoni au fost inscripționate astfel: NU ALERGA, COBOARĂ DE PE BICICLETĂ, LASĂ TELEFONUL, IA COPILUL DE MÂNĂ, GRĂBEȘTE-TE ÎNCET; sunt doar câteva dintre mesajele pe care reprezentanții Primăriei Făgăraș le-au marcat pe zebre. Inscripționarea mesajelor pe trecerile de pietoni este o activitate dintr-o campanie pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Făgărășenii, în special părinții și copiii, consideră ideea primăriei ca fiind una foarte bună, în felul acesta amintindu-le pietonilor mai puțin disciplinați care sunt regulile de bază în traversarea străzilor dar și un mod de educare a micilor pietoni.

Primarul din Făgăraș speră ca mesajele de pe trecerile de pietoni să conștientizeze participanții la trafic asupra pericolelor ce rezultă din necunoașterea sau nerespectarea regulilor de circulație.

Primarul Gheorghe Sucaciu a candidat independent dar susținut de Forumul German. Este de profesie inginer constructor iar în perioada 2008-2016 a fost primar al comunei Drăguş, funcţie din care s-a făcut remarcat prin proiectele realizate pentru locuitorii comunei.

A ieşit în evidenţă încă din primii ani în administraţia locală, a reuşit să ducă la bun sfârşit proiecte îndrăzneţe şi mai mult a reuşit să facă cunoscut numele Drăguşului în întreaga ţară şi chiar şi peste hotare.

A fost desemnat cel mai bun primar din zona centru. A hotărât-o în anul 2011 un întreg juriu la Bucureşti, la întâlnirea Forumului Administraţiei Publice Locale.

De asemenea, sub conducerea sa Drăguşul a fost desemnat „Cel mai frumos sat din România“şi a primit titlul de Satul Cultural al României . Gheorghe Sucaciu şi-a propus ca şi Făgăraşul să renască. Crede cu tărie că acest lucru se va întâmpla, însă spune că este nevoie de multă muncă.

Salariul net al edilului este de 6700 lei.