Anamaria Vasile

Idei de activități pentru 1 iunie – ziua copilului. Ce facem noi cu piticii în timpul liber

Idei de activități pentru 1 iunie - ziua copilului. Ce facem noi cu piticii în timpul liber

Pentru părinții care caută pe ultima sută de metri idei de activități pentru ziua copilului, am câteva sugestii care sper să fie de mare ajutor! Mereu când avem puțin timp liber încercăm să petrecem timp cu piticii și să ne bucurăm de compania lor, în timp ce le aratăm și lucruri interesante, care contribuie la educația lor.

De cele mai multe ore și părinții se distrează la fel de bine ca cei mici în parcuri, la muzee sau în cadrul unor evenimente speciale pentru copii. Așa că, de 1 iunie 2021, bucurați-vă în familie da una sau mai multe dintre propunerile mele din continuare.

Ce facem noi în timpul liber – idei de activități pentru 1 iunie!

1. Mergem la cinema

Alegem mereu filme potrivite pentru copii, iar acum suntem foarte bucuroși că s-au redeschis cinematografele. Ne luăm toți patru gustări: popcorn, nachos, dulciuri, iar la finalul filmului dezbatem subiectul acestuia. O activitate perfectă pentru toată familia!

2. Mergem în locuri de joacă în interior

În acest an, vremea se anunță cam neprietenoasă de 1 iunie. Nu trebuie să disperăm, avem idei de activități indoor! De exemplu, piticii mei adoră locurile de joacă în interior, unde își pot face mereu noi prieteni și pot descoperi noi activități.

3. Locuri de joacă în exterior, parcuri de aventură sau parcuri obișnuite

Chiar dacă este un banal parc cu doar câteva leagăne, cei mici vor fi cei mai încântați atât timp cât se pot juca alături de prietenii lor. Pentru părinți e o relaxare să petreacă timp în aer liber și toată lumea e mulțumită 🙂 Desigur, puteți alege și pentru locuri de joacă mai complexe, cum ar fi parcurile de aventură, unde cei mici vor trăi noi experiențe: se vor da cu tiroliana, vor trage cu arcul etc.

4. Bowling

Vrei să îi înveți pe cei mici ce înseamnă o competiție, cum se face un clasament, cum este să câștige un concurs, dar și cum să gestioneze o înfrângere? Un joc de bowling este perfect și pentru un scop educațional, dar și pentru distracție. Piticii mei adora să joace popice, dar și nouă, părinților, ne place foarte mult!

5. Muzeul Simțurilor – Museum of Senses București

Dacă sunteți din București, vă recomand cu drag această experiență! Muzeul Simțurilor este amplasat în mall-ul Afi și este cu adevărat inedit. Aici veți experimenta diverse iluzii optice, tactile, olfactive, care vă vor testa simțurilor. Pentru copiii, este o experiență pe care o vor povesti tuturor cunoscuților!

6. Muzeul Antipa

Un alt loc în care copiii noștri merg mereu cu drag și pleacă cu impresii grozave este Muzeul Antipa. Din fericire, există diferite expoziții la anumite intervale de timp, astfel că mereu când mergem vedem ceva nou. Dacă nu sunteți din București, cu siguranță în orașul vostru există un muzeu interesant la care nu ați mai fost de multă vreme. Mergeți de ziua copilului și veți vedea bucuria celor mici! Plus că vor învăța o mulțime de lucruri noi!

De asemenea, ţineţi cont că de 1 iunie, copiii însoțiți de adulti pot vizita Palatul Parlamentului de ziua “Porților deschise”.

Copiiilor mei le-a plăcut foarte mult și plimbarea pe care am făcut-o luna trecută cu trenul până la Otopeni. Acolo ei pot admira o expoziție cu tablourile lui Nicolae Grigorescu.

Dacă nu mergeți de 1 iunie, salvați aceste idei și, când aveți o zi liberă, făceți-le o surpriză piticilor și mergeți la distracție! Vă garantez că va fi superb!

La mulți ani tuturor copiilor!